2024/03/28

 

PIRKO MALKAS – PASIJUTO APGAUTAS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Artėjant šaltajam sezonui, privačių namų gyventojai, kurie jam dar nepasiruošę, skuba pasirūpinti malkomis. Kūrenimui skirta mediena niekuomet nebuvo pigi, tad tokiam reikalui dažniausiai taupoma iš anksto, kiekvienas euras brangus.

O ką daryti kilus įtarimui, kad už įsigytas malkas permokėta?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Nori susigrąžinti dalį pinigų

Į redakciją kreipėsi garbaus amžiaus skaitytojas iš Kupiškio, kuris piktinosi esąs apgautas malkų pardavėjo.

Vyro teigimu, vietoj 9 erdmetrių supjautų malkų pardavėjas jam atvežė kur kas mažiau – šešis. Už malkas sakė sumokėjęs 280 eurų ir tikisi iš pardavėjo susigrąžinti beveik trečdalį šios sumos.

Kad malkų kur kas mažiau nei turėtų būti, jis tikino įtaręs iškart, tačiau pardavėjas neva jį nuramino sakydamas, kad tegu ramiai, be skubos pats tas malkas išsimatuoja, o jeigu malkų iš tikrųjų trūks, tegu paskambina, ir tiek, kiek trūksta, jam bus atvežta.

Vyriškis taip ir padarė. Malkas sukrovė į malkinę ir išmatavo.

Plačiau skaitykite spalio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labai aktuali tema, gal kmintys galėtų padėti? Yra savivaldybėj teisininkų, policija gal turėtų patarimų, kaip elgtis, kad neapgautų. VMĮ irgi gal turėtų ką pasakyti apie tuos be čekių. Surinkt pilną informaciją ir viename straipsnyje realiai padėti daugeliui kupiškėnų.

  • Jau virš dešimt metų ieškau nuolatinio malkų tiekėjo. Mano noras paprastas:-sąžiningas sutartas kiekis, malkų rūšis ir drėgnumas. Keista, bet pastovaus tiekėjo iki šiol neradau..!? Šiais metais nutariau pirkti malkas Panevėžyje (radau interneto reklamoje)? Sutariau pirkti 9 kietmetrius Sausų Uosinių malkų už 450 eurų!! Pareikalavo, sutikau…? Brangu suprantu, nes aš ieškau ne tik malkų, bet ir nuolatinio tiekėjo ateičiai. Atvežė: malkos šlapios ką tik suskaldytos, be uosio, primaišyta kitų pigesnės rūšies medienos. Kada sukroviau, ir išmatavau – gavosi apie 6 kietmetrius! Kur dingo dar 3 kietmetriai? Supratau kitaip būti negalėjo, nes nedidelis raudonas sunkvežimis(ant priekinių durelių užrašyta „Parduodu malkas“), su žemais bortais, tiesiog nepajėgus vežti daugiau. Malkos kėbule sumestos kaip papuolė, kas dar labiau ženkliai sumažina kiekį. Kvito už sumokėtas malkas negavau, dabar teisiškai net sunku būtų bylinėtis. Kur žiūri mūsų jėgos struktūros, nejaugi negalima sutramdyti sukčių, kurių knibžda kiekviename Lietuvos rajone?! Pagarbiai Dovydas

    • Dovydai, jei domina uosis teisingas kiekis susisiek, tikrai pagelbesiu kasmet

  • Apie malku pardavejus yra didžiule beda, kam čia straipsnyje komentuojama ,kad turet kasos čeki įrodymą tipo, jus patarkit žmonem kaip apsigint tuo atveju,kai esi apvogtas be čekio, juk visoj Lietuvoj malkom privatininkas čekiu neduoda, paaiškino pagal įstatymą,ir tikekit, o kad trukta malkų ,tai tikra tiesa, gal ne kiekvienas taip daro bet dauguma.

    • Apskritai trumpalaikiai malkų pardavėjai yra visi sukčiai. Lengvų pinigų ieškotojai, dažniausiai jie būna iki 55 metų! Daugiamečiai pastebėjimai iš mano užrašų.

  • Jei to pardavėjo vardas prasideda raide“Z“ tai nėra ko stebėtis.Aš net telefone buvau išsaugojęs numerį su vardu Z.Sukčius.Kad su kitais nekaltais žmogeliais nesupainiočiau.

Rekomenduojami video