2024/03/19

 

SKAPIŠKIO BAŽNYČIA KEIČIA IŠVAIZDĄ

Atnaujinama XIX amžių menanti Skapiškio šv. Hiacinto bažnyčia, remonto darbai atliekami iš sukauptų parapijiečių aukų, lėšų šiam reikalui skyrė ir Savivaldybė. Nuotrauka iš Skapiškio bibliotekos „Facebook“ paskyros

Liepą pradėti mūrinės Skapiškio šv. Hiacinto (Jackaus) bažnyčios remonto darbai įgauna pagreitį – pastato sienos kasdien vis labiau šviesėja.

Kokie darbai planuojami ir iš kieno kišenės jie vyksta – apie visa tai ir dar daugiau papasakojo Skapiškio parapijos klebonas Albertas Kasperavičius.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Planuota etapais

„Turtinga mūrinės Skapiškio šv. Hiacinto bažnyčios istorija. Bažnyčia statyta prieš du šimtus metų dominikonų vienuolių, vos keliolika metų tarnavusi tikintiesiems, po pirmojo sukilimo prieš carą buvo nusavinta. Vėliau, 1858 metais, atgauta ir vyskupo Motiejaus Valančiaus naujai pašventinta“, – įdomius faktus apie XIX amžių menančius maldos namus pasakojo dvasininkas.

Natūralu, kad bėgantis laikas ir permainingos oro sąlygos darė poveikį pastatui, bažnyčiai remonto jau seniai reikėjo. Apžvelgus pastatą matosi, kad kai kur atsilaupę dažai, kai kur dėl nepalankių oro sąlygų net ištrupėjusios sienos. Klebonas A. Kasperavičius atviras – įžengiančiam į šventovę žmogui pastatas atrodo apgailėtinos būklės.

Plačiau skaitykite spalio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video