2024/03/19

 

ŠAUKLIŠKIŲ KAIMO PROBLEMĄ IŠSPRĘSTŲ TIK GREIČIO MATUOKLIS

Ar saugu pereiti kelią senyvo amžiaus žmogui, vaikui, jei kaime nėra nei perėjos su kalneliu, nei kitų greitį ribojančių priemonių? Skaitytojos nuotrauka

Ar saugu pereiti kelią senyvo amžiaus žmogui, vaikui, jei kaime nėra nei perėjos su kalneliu, nei kitų greitį ribojančių priemonių?
Skaitytojos nuotrauka

Jau ne kartą sulaukiame vieno ir to paties Šaukliškių kaimo gyventojų klausimo – ar būtų galima įrengti per kaimą einančiame kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys perėją su kalneliu, pastatyti greitį ribojančius ženklus ar net greitį fiksuojančią aparatūrą.

Kad čia seniai reikia perėjos ir greičio ribojimo priemonių, pripažįsta ir seniūnijos, ir Savivaldybės atstovai, bet jų teigimu, jokių sprendimų institucijos savo ruožtu nesiims, jei nebus pateiktas raštiškas įrodymas su pačių gyventojų parašais.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Mašinos lekia, net nepristabdo

Nors gyvenvietės pradžią nurodantis ženklas turėtų informuoti, kad galima važiuoti tik 50 km/h greičiu, Šaukliškių kaimo gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) teigė, jog šiame judriame kelyje vairuotojai į tai neatsižvelgia, dažnai greičio ribojimų nepaiso ir lekia kur kas didesniu greičiu.

Sarkastiškai juokaujama, kad netgi nuėjimas pas kitoje kelio pusėje gyvenantį kaimyną bet kurią dieną gali būti paskutinis, kadangi nėra saugios perėjimo į kitą kelio pusę vietos.

Plačiau skaitykite spalio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai, kad kitoje kelio pusėje namų nėra. Tik autobusų stotelė, kurioje dukart per dieną sustoja autobusas. Nupušo visai tie pensininkai…

    • tai kad nėra autobusų stotelės Šaukliškiuose!..

  • Greičio mažinimo kalneliai reikalingi ir Subačiaus mieste. Praėjusį šeštadienį policijos ekipažas vijosi du bėglius su keturračiais Panevėžio gatve, tai kalneliai šioje situacijoje gal būtų tikrai pagelbėję. Panevėžio gatve greičio mėgėjai važiuoja be ribų.

  • Ten ir taip žmonių nebėra, dar jie nori radarą statyt… Nebejuokaukit. Reikėjo tai daryti kai dar pilna mažų vaikų buvo. Dabar šis radaras bus beprasmis.

  • Tai pozemine pereja tegu padaro. Del 3 zmoniu kentes toje vietoje puse lietuvos vairuotoju.

  • Ne vien Šaukliškiuose tokia bėda. Skapiškyje taip pat negalioja kelio ženklai. Kreipėmės į Saugaus eismo komisiją, rinkome parašus, tačiau ar tai nebus šauksmas tyruose? Kažkodėl kituose rajonuose su greičio mažinimo kalneliais kur kas paprasčiau – mažiausia gyvenvietė, o kalneliai 2-3.

Rekomenduojami video