2024/03/19

 

SVARBIAUSIA KAMILEI – NORAS TOBULĖTI

Grožio sferoje kupiškėnė Kamilė Baltrūnaitė jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Kad studijuos ne ką kita, o kosmetologiją, žinojo jau labai anksti.

Šiandien ji darbuojasi šioje srityje gražindama moteris ir džiaugiasi, kad jos įgyja vis daugiau pasitikėjimo savimi ir išeina su šypsena.  

Jurga BANIONIENĖ

Pirmi bandymai – draugėms

„Nuo mažens pradėjau domėtis makiažais, jų technikomis, daug laiko praleidau žiūrėdama videomedžiagą jutubo kanale apie makiažus.

Tada atėjo laikas, kai dažiau savo drauges, o vėliau ir jų mamos kartu su savo draugėmis per šventes paprašydavo mano pagalbos. Kupiškis mažas, greitai ir daugiau moterų sužinojo apie mano aistrą makiažams.

Tėvai mane labai palaikė, nes matė, kad šioje sferoje puikiai jaučiuosi, kad esu ten, kur ir turėčiau būti.

Pradėjau dar labiau gilinti žinias, nuėjau į keletą makiažo kursų, atsirado dar daugiau motyvacijos tobulėti. Socialiniuose tinkluose susikūriau savo puslapį, į kurį dėjau profesionalias nuotraukas su įvairiais makiažo įvaizdžiais“, – pasakojo K. Baltrūnaitė.

Tuomet Kamilė išvyko studijuoti. Kad gilinsis į estetinę kosmetologiją, irgi buvo seniai nusprendusi.

„Jau paauglystės metais linkau į grožio sritį, tai buvo mano pašaukimas. Pradėjusi studijuoti estetinę kosmetologiją iš šių mokslų pasisėmiau daug, bet labiausiai džiaugiuosi susipažinusi su geriausiais šios srities profesionalais.

Mano dėstytojai atsakė į visus rūpimus klausimus, sudarė sąlygas dirbti ir tobulėti, mokytis iš jų. Lankiau daug ir įvairių kursų, kurie mano profesijos žmogui yra labai svarbūs. Jų niekada nebus per daug“, – kalbėjo pašnekovė.

Kamilė Baltrūnaitė savo pašaukimą rado grožio srityje.

Visada bus ko siekti

Šiuo metu K. Baltrūnaitė dirba sostinėje net keliuose grožio salonuose. Džiaugėsi, jog dirba puikiame kolektyve, sulaukia būrio klienčių.

„Kol kas nieko nežadu keisti, nes man labai gera ir smagu ten, kur esu dabar.

Turiu geriausią aplinką augti, kurti ir tobulėti kartu su kitomis savo srities profesionalėmis. Mokomės viena iš kitos, nėra jokios konkurencijos, tik visų palaikymas“, – pabrėžė grožio specialistė.

Kamilė atlieka makiažus. Pasak jos, nors žinių niekada nebus per daug, svarbiausias dalykas yra praktika. Kuo daugiau makiažų padarysi, kuo daugiau įdėsi darbo, laiko ir meilės, tuo daugiau pasieksi.

„Tokia ir yra visa paslaptis – noras tobulėti, užsibrėžti tikslą ir jo siekti.

Makiažo mados greitai keičiasi, reikia sekti naujoves, nuolat išbandyti naujas priemones, atrasti tinkamas sau ir moterims.

Man labiausiai patinka daryti natūralius, veido bruožus pabrėžiančios, makiažus, nėra nieko geriau, kai mergina ar moteris po mano atlikto darbo išeina su šypsena veide vien dėl to, kad jaučiasi dar labiau pasitikinti savimi“, – teigė pašnekovė.

Jos nauja aistra – permanentinis makiažas.

„Jį pamilau vos pradėjusi gilintis. Čia aš dar naujokė, bet jaučiu, kad tai mano dalykas. Atlieku lūpų ir antakių permanentinį makiažą. Kaip ir minėjau, visada svarbu mokytis ir ieškoti kuo daugiau naujovių, tada ir darbas pasidaro įdomesnis.

Grožio srityje lubų nėra, visada bus kur siekti aukščiau, tobulėti. Todėl ir svajonių turiu daug, kuo daugiau svajosi, planuosi, tuo greičiau planai išsipildys. Šioje sferoje niekada viskas nebus tobula, išmokti gali ne tik iš geresnių meistrų, bet ir iš pačios savęs.

Esu pridariusi daug klaidų, ir dabar jų darau, bet be to neičiau į priekį, svarbu nebijoti mokytis iš jų, kitą kartą daryti kitaip.

Visada palaikysiu merginas, kurios nori keliauti ir išbandyti save grožio srityje, o pati iš jos trauktis tikrai neplanuoju. Gera, kai galiu pati susidaryti savo darbo grafiką, pabendrauti su moterimis“, – džiaugėsi Kamilė.

Kamilės Baltrūnaitės daryti makiažai.
Nuotraukos iš asmeninio Kamilės Baltrūnaitės albumo

Polinkis – į meną

K. Baltrūnaitė yra tikra kupiškėnė. Kupiškyje prabėgo patys gražiausi jos vaikystės, mokykliniai metai.

„Mokiausi trijose mokyklose, iš visų išlikę patys geriausi prisiminimai.

Buvo daug nuotykių, juoko, ašarų, išbandymų, bet ši patirtis nuvedė ten, kur esu dabar.

Mokykliniai metai mano mintyse liks visam gyvenimui.

Gera prisiminti ilgąsias pertraukas, per kurias visi susėsdavome lauke ar valgykloje, valgydavome skaniausius mokyklos kibinus ir daug juokdavomės, planuodavome savaitgalio išvykas, vakarėlius.

Aišku, buvo ir sunkių etapų, ypač pats finišas, egzaminai, kontroliniai, bet šalia savęs turėjau pačius geriausius tėvus, draugus, su kuriais viskas atrodė daug paprasčiau ir lengviau.

Mokykloje aš labiau linkau į meno dalykus. Patiko šokiai, dailė, tad ir šiuos būrelius lankiau. Tėvai mano pasirinkimui pritarė, dėl to esu labai dėkinga. Niekada nejaučiau jų spaudimo, visada mane palaikydavo ir leisdavo ieškoti savęs“, – teigė K. Baltrūnaitė.

Iki šiol labiausiai šildo prisiminimai apie lėlių teatrą, kurį lankė pas mokytoją Dalią Kaktienę mokydamasi pradinėse klasėse.

„Iš šio būrelio pasisėmiau drąsos, ryžto siekti kuo geresnio rezultato.

Daug vaidinome, daug spektaklių pastatėme. Pradinių klasių mokytoja Dalia išmokė mus būti aktyvius, kovoti su savo baimėmis ir niekada nenuleisti rankų.

Dar lankiau pramoginius šokius, lengvąją atletiką, muzikos mokyklą, dailės skyrių, mokydamasi gimnazijoje buvau krepšinio palaikymo grupės šokėja“, – prisiminė pašnekovė.

Kupiškis Kamilei visada bus ta vieta, apie kurią pagalvojus būna jauku ir gera.

Stengiasi dažnai grįžti pas savo šeimą, mėgsta ilgus pasivaikščiojimus po gimtąsias vietas. Gera matyti besikeičiantį miestą, ir kurio ypač sunku išvažiuoti vasaromis.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Koks čia noras tobuleti? kad butu gydytoja, mokytoja tai gal tada gali ir svajot apie tobulejimą,o kaip grožio specialiste tai labai maža smulkmenele, nereik nei mokslu dideliu piešt antakius ar pudra tept, taip kad nesireklamuokit toj srity…..

  • Moterys, taip darydamos tenori vieno- būti gražesniu žaisliuku, vyrų rankose. Tik labai pyksta,kai taip pavadini.

  • Biškį žiauriai atrodo tokie antakiai…

  • Jei buna rimtas straipsnis aktualios problemos gyventojams tai paraso kelis sakinius ir placiau skaitykite Kupiskemu mintyse .O jei ydomus straipsnis tik siaurai zmoniu grupei tai tada isspausdina visa ilga straipsni.

    • Labai teisingai pastebėta

  • Kodel tokie nieko nesakantys straipsniai?

  • Moterys yra nesuprantami individai-nusipiešia veidus, antakius,o gal ir tarpkojų po to jos gražuolės…

Rekomenduojami video