2024/03/19

 

VAKCINOS NUO GRIPO JAU PASIEKĖ POLIKLINIKĄ

Unsplash nuotrauka

Atėjus rudeniui, atvėsus orams, prasidėjo peršalimo ligų sezonas. Pats laikas pamąstyti ir apie artėjančią šaltojo laikotarpio ligą – gripą. Kiekvienais metais gyventojai raginami nieko nelaukti ir suskubti skiepytis.
Ar tai jau galima padaryti?

Jurga BANIONIENĖ

Kviečia skiepytis

Gripo sezonas – periodas, įprastai trunkantis nuo 40-os kalendorinės metų savaitės iki 20-os kitų metų kalendorinės savaitės. Sunku prognozuoti, koks šiemet bus gripo sezonas, paskutinė gripo pandemija fiksuota 2009 metais.

Veiksmingiausia gripo ir jo pasekmių kontrolės priemonė – skiepijimasis.

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorius Raimundas Martinėlis teigė, jog centralizuotai užsakyta gripo vakcinų – ir nemokamų rizikos grupės žmonėms, ir mokamų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Mokslas Lietuvoje jau nėra prestižo reikalas. Štai ir priviso visokių antikvakserių, skiepų priešininkų ir panašiai. Kada smegenys netreniruotos mokslais jos labai lengvai pažeidžiamos įvairiausių gandų ir paskalų. Jei jau vaikų darželio auklėtojos nevakcinuotos tai jų vieta kažkur kitur, tik ne prie vaikų.

  • Dzin tos vakcinos. Geriau pasidomėkite apie Obelėlės darželio antivakseres auklėtojas. Dirba nesiskiepijusios ir be kaukių. Jei vaikas ateina su lengva sloga, tai varo į namus, nors už slogą, biuletenio tėvams neduoda, nes sloga – ne liga. Tėvų susirinkimus organizuoja lauke. Šlykšti vaidmainystė. Tai tik dar kartą parodo, kad mūsų vaikus auklėja bukos bobos, kurios baigė pedagogiką, nes niekur daugiau neįstojo į aukštąjį mokslą.

    • Taigi nebežiūrėk į nukvakusias, žiūrėk į jaunas ir gražias. Nebebūsi toks piktas. Pasipasakok, ką tu baigęs.

      • Esu baigęs tiksliuosius mokslus. Į jaunas ir gražias nebežiūriu, jos jau nebe man. Man jau patinka subrendusios. Protu.

    • Jūs skaitot ką rašot ?

      • Žnoma. Jeigu kiekvieną rytą, nesiskiepyjusios vištos tikrina mano vaikui temperatūrą, o pačios nesisaugo, ar galiu pozityviai galvoti apie vaikų ugdymo įstaigą?

Rekomenduojami video