2024/04/25

 

DERLIAUS DĖDEI DANGUS BUVO PALANKUS

Praėjusį šeštadienį nuo pat ryto kupiškėnai, neišsigandę lietaus ir apniukusios dienos, gana gausiai rinkosi į šventę „Derliaus dėdė kviečia“. Pamažu ir saulė pasirodė pro debesis. Tiesa, ne visi galėjo patekti į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę, šventės vietą, o tik tie, kurie turėjo galimybių pasą ar jam prilygstantį dokumentą.

Šventės proga visus sveikino ir padėkas seniūnijų, ūkininkų ir bendruomenių atstovams įteikė rajono vadovai. Dėmesį parodė ir Seimo nariai.

Šventės „Derliaus dėdė kviečia“ organizatoriai tikrino, ar norintys patekti į mugės teritoriją žmonės turi galimybių pasą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Po kiemelius ir mugę pasidairius

Šiemet rudens šventės veiksmas sukosi aplink aikštės viduryje stovintį malūną su tradiciniais jo personažais – malūnininku, Uršule, velniu ir Jurga.

Taip kūrybiškai bandyta panaudoti Kazio Borutos „Baltaragio malūno“ siužetą ir visa tai susieti su rajono seniūnijų kiemelių veikla bei kita koncertine programa.

Teatralizuotą renginį vedė Žydrūnas Petuchovas (velnias), Daiva Palionienė (Uršulė), Gintautas Vaitonis (malūnininkas) ir šio renginio režisierė Domilė Sriubikienė (Jurga).

Seniūnijų ir įstaigų kiemeliai, prekybininkų mugės palapinės buvo apjuosusios visą aikštę. Šimonių seniūnijos kiemelyje karaliavo kipšas (Zita Jakutienė) viliodamas praeivius: „Kas su velniu peklon?“

Plačiau skaitykite rugsėjo 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video