2024/03/19

 

UŽ TESTAVIMĄ BLOGIAU TIK ILGOS EILĖS PRIE TALONŲ

Nors privalantieji testuotis piktinasi ilgomis eilėmis – talono tenka laukti savaitę ar ilgiau – testavimo apimčių didinti neketinama. Autorės nuotrauka

Nors privalantieji testuotis piktinasi ilgomis eilėmis – talono tenka laukti savaitę ar ilgiau – testavimo apimčių didinti neketinama.
Autorės nuotrauka

Nuo šiol periodinis testavimas privalomas ne tik neskiepytiems ar nepersirgusiems krovinių ir keleivių vežėjams, laisvalaikio, pramogų, kultūros, maitinimo įstaigų darbuotojams – nuo rugsėjo 13 dienos testuotis kas 7–10 dienų būtina ir gamybos darbuotojams. Tvarka yra ta pati: privalomas testavimas oficialiuose testavimo centruose darbuotojams nemokamas, o darbdaviai turi teisę nesitestuojančius darbuotojus nušalinti nuo darbo nemokėdami atlyginimo.

Ar Kupiškio rajono privačios įmonės ir valstybinės įstaigos dėl šios priežasties nesusiduria su darbuotojų trūkumu?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Baigia priprasti

Anot 179 darbuotojus turinčios baldų gamybos įmonės „Slavita“ direktoriaus Rosvaldo Bočiulio, prie privalomo testavimo tvarkos darbuotojai jau baigia priprasti.

„Darbuotojų, kuriems reikia periodiškai testuotis, nedaug, maždaug dešimtadalis. Pirmomis dienomis keletą darbuotojų teko nušalinti, nes jie dar nebuvo atlikę testo. Ne iš vieno darbuotojo girdėjau, kad norintys atlikti greitąjį antigenų testą laukia ilgose eilėse. Kiek žinau, vienas kitas darbuotojas jau nori skiepytis ir prisijungti prie daugumos. Pamatė, kaip testuotis yra nekomfortiška.

Su darbuotojų trūkumu susiduriame, bet dėl kitų priežasčių. Pastaruoju metu didesnis sergamumas peršalimo ligomis. Tai reiškia, kad nors keliems darbuotojams susirgus, krūvis kitiems jų kolegoms iškart padidėja.“

Plačiau skaitykite rugsėjo 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video