2024/04/24

 

VIENINGUMU GARSĖJANTYS PALĖVENĖLIEČIAI NESNAUDŽIA

Liūdnos būklės merdinčią buvusios Palėvenėlės mokyklos katilinę kaimo bendruomenė suremontavo – iki metų pabaigos į šį pastatą turėtų persikelti biblioteka, o vėliau čia įkurtuves švęs ir pati bendruomenė. Palėvenėlės kaimo bendruomenės nuotrauka

Gera žinia – ilgai užsitęsę naujo Palėvenėlės bendruomenės pastato remonto darbai eina į pabaigą. Iki šių metų pabaigos į suremontuotą pastatą turėtų persikelti Kupiškio viešosios bibliotekos Palėvenėlės skaitytojų aptarnavimo punktas, o bendruomenė įkurtuves atšvęs kiek vėliau.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Ne kartą esame rašę apie buvusios Palėvenėlės mokyklos pastato likimą. 2019 metais Savivaldybė ketino viešame aukcione jį parduoti, o tai reiškė, kad bendruomenė būtų likusi be susibūrimų vietos.

Susivieniję bendruomenės nariai ne kartą su rajono Savivaldybės atstovais diskutavo dėl patalpų jai čia suteikimo. Galų gale gyventojų atkaklumas nugalėjo – Palėvenėlės kaimo bendruomenei pavyko išsikovoti katilinę, kurią Savivaldybė planavo parduoti kartu su buvusia kaimo mokykla.

Dėl šio reikalo kaimo bendruomenė su Savivaldybe yra pasirašiusi panaudos sutartį. Šis bendruomenės prašymas buvo grįstas projektine veikla.

Palėvenėlės kaimo bendruomenei leista neatlygintinai naudotis katiline dešimt metų bendruomeninei veiklai vykdyti su galimybe panaudos terminą pratęsti.

Plačiau skaitykite rugsėjo 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video