2024/04/27

 

MOKINIŲ VASAROS STOVYKLOJE – MOKYMASIS KELIAUJANT

Ar mokytis galima atostogaujant ir ar toks mokymasis gali būti paremtas maloniais įspūdžiais? Tikrai taip!

Paskutinę rugpjūčio savaitę aktyviausi Alizavos pagrindinės mokyklos, Subačiaus gimnazijos Noriūnų Jono Černiaus pagrindinio ugdymo skyriaus ir Povilo Matulionio progimnazijos Skapiškio pagrindinio ugdymo skyriaus mokiniai apkeliavo ne tik Kupiškį, bet ir kitus kaimyninius rajonus, jų lankytinus objektus, o keliaudami kartu gilino gamtos mokslų, kalbų, istorijos ir matematikos žinias.

Apžiūrėtas architektūrinis istorinis ansamblis – Tiškevičių rūmai.
Nuotraukos iš Alizavos pagrindinės mokyklos archyvo

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Įdomybės Biržų krašte

Pasak stovyklos iniciatorės, sumanytojos, Alizavos pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojos Jūratės Ažubalytės, užsiėmimus mokiniams vedė ne tik mokytojai, bet ir įvairių sričių specialistai. Per savaitės trukmės stovyklą vaikai patyrė atradimo džiaugsmą dalyvaudami įvairiausiuose ugdomuosiuose, pažintiniuose ir fizinio aktyvumo užsiėmimuose.

Pirma stovyklos stotelė – Biržų kraštas. Stovyklautojai, žygiuodami Gojelio miške pažintiniu Barsuko olų taku, pamatė per Pasaulinę geologų dieną atsivėrusią smegduobę – Geologų olą, taip pat Lapės olą ir daug kitokių panašaus tipo duobių. Stovyklautojai grožėjosi karstiniais ežerėliais Kirkilų ir Drąseikių apylinkėse. Tai nedideli vandens telkiniai, sujungiantys kelias smegduobes. O įlipę į Kirkilų apžvalgos bokštą pamatė puikų kraštovaizdį, kurį puošia karstiniai ežerėliai.

Aplankytas ir ryškiausias Biržų krašto gamtos paminklas – karstinė smegduobė „Karvės ola“, kurios gylis yra beveik 13 metrų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video