2024/03/19

 

ATSAKYMAS Į PASIPIKTINIMĄ DĖL TESTAVIMO TVARKOS – „PRAŠOM SKIEPYTIS“

Periodinis testavimas – privaloma procedūra daugelio sričių darbuotojų, kurie nesutinka skiepytis nuo COVID-19 ligos. Gerai, jeigu užsiregistruoti testavimui pavyksta iš karto, netgi tą pačią dieną, kada norėta, bet pasitaiko ir taip, kad susiduriama su įvairiais trukdžiais ar situacijomis, kurios priverčia eilinį žmogų pasimesti.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Darbuotojos buvo laisvos, bet nepriėmė

Į redakciją kreipėsi skaitytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.), kuri pasakojo praeitą penktadienį norėjusi atlikti greitąjį antigeno testą, kad pirmadienį galėtų ramiai eiti į darbą.

Užsiregistruoti telefonu 1808, anot jos, kelintą dieną nepavyko, neįmanoma prisiskambinti, visos linijos užimtos, todėl ji nusprendė atvykti tiesiai, ten, kur tie testai atliekami, į mobilųjį punktą prie Kupiškio poliklinikos.

„Sūnui taip irgi yra buvę, tai jis džiaugėsi, kad tą kartą vietoje užsiregistravo ir be vargo atliko testą. Deja, aš ten atvažiavusi atsitrenkiau kaip į sieną. Nebuvo nė vieno laukiančio žmogaus, o darbuotojos sukišusios nosis į telefonus. Kai paaiškinau situaciją, kodėl čia atvažiavau, jos man pasakė, kad nėra vietų. Kaip tai nėra vietų, jei jos sėdi ten ir nieko neveikia? Ar tikrai jos laukia žmonių, nutariau patikrinti. Kurį laiką, gal apie 10–15 minučių ten palūkuriavau, tačiau visiškai niekas neatvažiavo, o jos visą laiką į savo telefonus ir praspoksojo. Nejaugi manęs per tą laisvą laiką negalėjo priimti?“ – susierzinusi kalbėjo skaitytoja.

Jei nepavyksta prisiskambinti ir užsiregistruoti, moteriai liepta bandyti užsiregistruoti internetu, bet paaiškėjo, kad ne tik tą pačią, bet ir kitomis dienomis to padaryti nebeįmanoma, nes visą savaitę Kupiškyje nebėra laisvų vietų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Autorės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar tu orentuojiesi ką rašai? Ar rašai, kad tik rašytum? Prie ko Martinėlis ir neskiepyti mokytojai? Ir ar čia mamos skundas. Čia yra konstatuojamas faktas. Skaityk respublikinę spaudą. Čia ponia Trifeldienė turi sunerimti. Jau rugsėjo 1 dienos šventės baigėsi. Prasidėjo darbai.

    • Sunku su teksto suvokimu? Norėjo pasidaryti testą, o poliklinikoje jo neatliko. Straipsnyje apie mokytojus , visai nerašoma, o partijų turistas Martinėlis yra poliklinikos vadovas, kuris turi užtikrinti Kupiškio PASPC veiklą. Straipsnyje nėra paminėta nei mokytoja, nei p. Trifeldienė. Nebent esate Tamsta mokytoja, pabaigusi Vilniaus Pedagoginį Institutą, į kurį stodavo, kai niekur nepriimdavo, kad tik turėti aukštąjį išsilavinimą.

  • Partijų turistui Martinėliui skųskis, o ne KM. Martinėliui už sunkų darbą ir gerą vadovavimą, atlyginimą pakėlė.

  • Ar švietimo skyrius žino, domisi, kaip vakcinuojasi rajono mokytojai? Žiniasklaida rašo, kad Kupiškio pedagogai atsilieka nuo Lietuvos mokytojų, nenori vakcinuotis. Ypač pradinių klasių mokytojai. Ar nėra pavojaus vaikams?

Rekomenduojami video