2024/03/29

 

GYDYTOJOS PRAŠYMAS ATLEISTI IŠ DARBO PATENKINTAS

Šeimos gydytoja Inga Juknevičienė apgailestavo, kad neradus kompetentingos slaugytojos, teko atsisakyti darbo poliklinikoje. Įstaigos direktoriaus Raimundo Martinėlio teigimu, tai bandyta daryti ne kartą, bet kompromiso su gydytoja nepavyko rasti. Vilės Leščinskienės nuotrauka

Šeimos gydytoja Inga Juknevičienė apgailestavo, kad neradus kompetentingos slaugytojos, teko atsisakyti darbo poliklinikoje. Įstaigos direktoriaus Raimundo Martinėlio teigimu, tai bandyta daryti ne kartą, bet kompromiso su gydytoja nepavyko rasti.
Vilės Leščinskienės nuotrauka

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Inga Juknevičienė palieka polikliniką ir rajono gyventojų sveikata nebesirūpins. Galbūt ją prisivilios kaimyninis Biržų rajonas. Kupiškio poliklinikos vadovybė situacijos nedramatizuoja ir ieško jai pamainos.

Jurga BANIONIENĖ

Darbo santykiai baigėsi tyla

I. Juknevičienė informavo, kad jai rugsėjo 7 d. įteiktas direktoriaus įsakymas apie atleidimą. Rugsėjo 17-oji – paskutinė gydytojos darbo diena.

Ji apgailestavo, kad darbo santykiai baigėsi nepabendravus ir neradus kompromiso.

„Nuo mano prašymo dėl atleidimo iš darbo įteikimo aš nė karto nekalbėjau nei su direktoriumi, nei su jo pavaduotoja, buvo tik tyla. Keistai visa tai atrodo“, – kalbėjo pašnekovė.

Tik rugsėjo 1 d. buvo gautas raštas iš direktoriaus dėl socialinio dialogo, kur prašyta paaiškinti, dėl ko netinka siūloma slaugytojos, kuri dirba registratore, kandidatūra, kokie galimi sprendimo būdai.

Plačiau skaitykite rugsėjo 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Keistokos priežastys. Jei jauna ambicinga gydytoja be jai įtinkančios slaugytojos dirbti nebegali, labai keista, labai senoviška. Medicinos namuose gydytojai puikiausiai ir be seselių kabinetuose susitvarko. Susigyventi, užsiauginti sau komandos specialistą būtų protingiau. Kad iškart 13 – 20 m. perspektyvoje jaunai griežtai (kitiems, bet ar sau) gydytojai tvarkinga ir viskuo patyrusi slaugytoja išdirbtų… skamba kaip pasityčiojimas, nes su geriausiais ketinimais, tu negali žinoti, kaip bus, gali ir susirgti, ir pas Dievą iškeliauti, kaip ir nutiko anksčiau dirbusiai slaugytojai. Gal su tokiu jaukumu ši gydytoja ją ir nuvarė į kapus. Į akis greičiausiai niekas ir nepasakys, apgailestaus visi mandagiai… Bet pareiškimu ar tik ne pagąsdinti tenorėta, juk jaučiasi, kad iš reakcijos ne patvirtinto atleidimo gydytoja tikėjosi. Gal ir neblogai, gyvenimas brandina, bus daug erdvės naujoms patirtims. Sėkmės, kad visur kitur bedirbant jau viskas be problemų klostytųsi…

Rekomenduojami video