2024/04/19

 

RASTI BŪSTĄ NUOMAI – TIKRAS IŠŠŪKIS

Nekilnojamojo turto burbulas pučiasi – įkaitusios rinkos ekspertai gyventojams prognozuoja ne itin optimistines tendencijas. Spėjama, kad ateityje būstų kainos tik didės ir taps dar sunkiau įkandamos. Tai reiškia, kad didžioji dalis nuosavo būsto neturinčių žmonių jo taip ir neišgalės įpirkti, bus priversti nuomotis.

Deja, ir dabar retai kam iš karto butą ar namą nuomai rasti pavyksta. Norintys išsinuomoti būstą Kupiškyje kantriai ne vieną mėnesį deda skelbimus, teiraujasi pažįstamų, draugų, bendradarbių, giminaičių, tačiau paieškos – bevaisės.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Ieško, bet neranda

Šiuo metu Panevėžyje, vieno kambario bendrabučio tipo bute gyvenanti Onutė (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) jau nebe pirmą savaitę ieško nedidelio buto ar namo dalies Kupiškyje, kurį norėtų išsinuomoti, tačiau tvirtino niekaip nerandanti.

„Panevėžyje kol darbą turėjau, išgalėjau už nuomą susimokėti. Be darbo būnant man jau per brangu tame bute pasidarė gyventi. Kupiškyje pragyventi man būtų kur kas pigiau. Be to, ir vyresnio amžiaus esu, tikiuosi šiame mieste rasti ramesnį gyvenimą, tik va, būsto paieškos sunkiai sekasi. Telefonas tyli, jokio pasiūlymo nesulaukiu. Galiu pasiguosti tik tuo, kad nesu vienintelė tokia, turiu šiame mieste nemažai pažįstamų ir draugų. Jie mane iškart perspėjo, kad lengva nebus“, – kalbėjo moteris.

Plačiau skaitykite liepos 31 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kupiškėnams tik džiaugtis ir didžiuotis reikia,kad nėra tų laisvų butų.Vadinasi,dar gyvas Kupiškis.

Rekomenduojami video