2024/04/27

 

BRANDOS EGZAMINAI – NUOTOLINIS MOKYMAS NEPAKENKĖ

Pagaliau paaiškėjus Valstybinių brandos egzaminų rezultatams, pasidžiaugti jais gali ir Kupiškio rajono abiturientai. Puikiai pasirodė Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos dvyliktokai. Daugumos laikytų egzaminų rezultatų vidurkis lenkia visos Lietuvos. Be to, visame rajone labai mažas lietuvių kalbos ir matematikos egzaminų neišlaikiusių abiturientų procentas. Smagiausia žinia – rajone yra net keturi abiturientai šimtukininkai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Apie gimtosios kalbos egzaminą

Pasak Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Valdos Tilienės, valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikė 87 abiturientai. Iš jų 37 egzaminą išlaikė patenkinamu lygmeniu (nuo 16 iki 35 balų), dar tiek pat jų – pagrindiniu lygmeniu (nuo 36 iki 85 balų), 4 abiturientų rezultatai pateko į aukštesnių pasiekimų lygmenį (nuo 86 iki 99 balų), o 2 gavo 100 balų įvertinimą.

Neišlaikė egzamino 7 mokiniai. Jie liepos 20 dieną turėjo galimybę laikyti lietuvių kalbos mokyklinį egzaminą.

Iš viso mokyklinį gimtosios kalbos egzaminą laikė 61 abiturientas (6 Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos gimnazistai ir 55 Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai).

„Pernai rajone buvo vienas lietuvių kalbos šimtukas, o šiemet net du. Kalbant apie šio egzamino rezultatus visos šalies mastu, rezultatai šiemet kur kas geresni nei pernai. Taip teigia Nacionalinės švietimo agentūros stebėsenos ir vertinimo departamento atstovai“, – tikino pašnekovė.

Plačiau skaitykite liepos 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video