2024/03/19

 

TURTO DEKLARACIJOS – DU ŪKININKUS MILIJONIERIUS VEJASI MEDIKĖ

Valstybinė mokesčių inspekcija liepos 14 dieną paskelbė beveik 48 tūkst. viešų turto deklaracijų duomenų išrašų pagal pateiktas metines gyventojų (šeimos) turto deklaracijas už 2020 metus.

Šiais metais turto deklaracijas dėl užimamų pareigų turėjo pateikti daugiau kaip 102 tūkst. gyventojų.

Turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo valstybės politikai ir tarnautojai, biudžetinių įstaigų vadovai, teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai bei kiti įstatyme išvardyti asmenys.

Kokius turtus sukaupė rajonui atstovaujantys Seimo nariai, kupiškėnai politikai ir kai kurių biudžetinių įstaigų vadovai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šalies ir savivaldybių kontekste

Daliai kupiškėnų ir biržiečiams atstovaujantis Seimo narys Valdemaras Valkiūnas yra pats turtingiausias tarp savo kolegų. Jis deklaravo turintis turto už 4,893 mln. eurų.

Parlamentarui priklausančių žemės sklypų vertė yra per 1,6 mln. eurų, kito nekilnojamo turto jis turi už 1,137 mln. eurų, akcijų – už 1,053 mln. eurų. Šalies mastu tarp privalančių deklaruoti turtą asmenų V. Valkiūnas pagal turtus yra aštuntoje vietoje.

Tiesa, konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, su sutuoktine Austėja deklaruotas 16,7 mln. eurų turtas gerokai lenkia V. Valkiūno turtus. Bet pats G. Landsbergis turto deklaravo tik už 395,1 tūkst. eurų.

Kitas Seimo narys Vidmantas Kanopa, atstovaujantis rokiškėnams ir daliai kupiškėnų, deklaravo su sutuoktine Daiva Kanopiene turintis per 800,7 tūkst. eurų turto.

Apie 2019 metais turėtą šios šeimos turtą duomenų nėra, bet sprendžiant iš 2018 metais pateiktos deklaracijos (buvo deklaruota 610,6 tūkst. turto ir viršijanti 29 tūkst. eurų paskola) šis turtas padidėjo.

Šiam parlamentarui priklausančių akcijų vertė – per 171,7 tūkst. eurų, gyvenamojo namo vertė – 249 tūkst. eurų, žemės – 41 tūkst. eurų, kredito įstaigose jis turi 17,8 tūkst. eurų.

Plačiau skaitykite liepos 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video