2024/03/19

 

STOVYKLOJE JAUNIMUI – MIŠIOS, PICOS IR TEMINĖS POPIETĖS

Liepos 21–24 dienomis vyko kunigo Mindaugo Kučinsko organizuojama jaunimo stovykla „Į priekį“. Jos metu jaunimo laukė ne tik malda, bet ir aktyvi veikla, žygiai su nakvyne ir įdomios teminės popietės. Stovykloje dalyvavo beveik trisdešimt dalyvių. Autorės nuotrauka

Liepos 21–24 dienomis vyko kunigo Mindaugo Kučinsko organizuojama jaunimo stovykla „Į priekį“. Jos metu jaunimo laukė ne tik malda, bet ir aktyvi veikla, žygiai su nakvyne ir įdomios teminės popietės. Stovykloje dalyvavo beveik trisdešimt dalyvių.
Autorės nuotrauka

Kunigo Mindaugo Kučinsko organizuojamos krikščioniškos stovyklos vaikams ir jaunimui kasmet sulaukia vis didesnio populiarumo. Smagiai praūžus gausaus dalyvių skaičiaus sulaukusioms vaikų dieninėms stovykloms, liepos 21–24 dienomis vyko jaunimo stovykla „Į priekį“, kurios tikslas, paties kunigo paskelbtas jo socialinio tinklo paskyroje – „padėti jaunimui išskleisti sparnus, juos sustiprinti, ir nukreipti skrydį į tiesą, gėrį bei grožį“.

Kokios turiningos veiklos stovykloje laukė jaunimo ir kas lėmė pasirinkimą joje dalyvauti? Apie visa tai ir dar daugiau sužinojome apsilankę vienoje stovyklos stotelių – Palėvenėlėje.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kaimas, garsėjantis vaišingumu

Jau patį pirmą vakarą į Palėvenėlę atvykę stovyklos dalyviai buvo sutikti itin svetingai. Kol jaunimas dalyvavo šv. Mišiose Palėvenėlės Švč. Mergelės Marijos bažnyčioje, netoliese, Rasos Zeniauskienės sodybos kieme, darbas vyko it tikroje picerijoje. Svečius Palėvenėlės bendruomenė nutarė pavaišinti itališkomis namų gamybos picomis, kurių prikepė net trisdešimt.

Pasak idėjos sumanytojos R. Zeniauskienės, mintis pavaišinti atvykusius svečius picomis kilo spontaniškai.

Plačiau skaitykite liepos 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Taip
    Ar bus kunigas organizuojamose pabėgėlių stovyklose?

  • Labai pasiseke kupiskenam kad turim toki nuostabu kuniga Mindauga aciu jam jis moka bendrauti ir su seneliais ir su jaunimu ir su vaikuciais tai nuostabus kunigas

Rekomenduojami video