2024/04/19

 

Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ RENKANTIS KOMPIUTERĮ DARBUI?

Anksčiau ar vėliau ateina laikas, kada darbui skirtą kompiuterį tenka pakeisti nauju. Itin platus siūlomų kompiuterių asortimentas ne visada leidžia nuspręsti, kokia galimybė galėtų būti pačia palankiausia, todėl naujo kompiuterio paieškas vertėtų pradėti jau nusprendus, kokio tipo kompiuteris galėtų būti geresniu pasirinkimu – nešiojamas ar stacionarus. Jei kompiuterį rinksitės internetu, apie siūlomas prekes galėsite sužinoti daugiau prekių aprašymuose, tačiau prieš tai naudinga išsiaiškinti, į kokias kompiuterio savybes vertėtų atkreipti dėmesį. Jei vadovausitės žemiau pateiktais patarimais, tikėtina, kad priimti tam tikrus sprendimus galėsite gerokai paprasčiau, taigi, į ką naudinga atsižvelgti?

Kompiuterio procesorius

Procesorius ne be priežasties kartais yra vadinamos kompiuterio smegenimis, todėl renkantis naują kompiuterį tiesiog būtina atsižvelgti į šios svarbiausios įrenginio dalies savybes. Kuo našesnis bus kompiuterio procesorius, tuo daugiau medžiagos jis galės apdoroti (be to, per trumpą laiką vienu metu bus galima atlikti daugiau užduočių).

Operatyvioji atmintis

Renkantis kompiuterį taip pat svarbu atsižvelgti ir į operatyviosios atminties talpą: kuo ji bus didesnė, tuo greitesnis ir sklandesnis bus kompiuterio darbas (vienu metu galėsite būti atidarę pakankamai daug kompiuterio programų, ir t.t.) Darbui rekomenduojama rinktis tokį kompiuterį, kurio operatyvioji atmintis siekia bent 8 gigabaitus, tačiau kuo ji bus didesnė, tuo bus geriau.

Disko talpa

Nors gana dažnai siekiama, kad kompiuterio disko talpa būtų kiek įmanoma didesnė, tačiau vertėtų pagalvoti, ar tai tikrai yra būtina. Jei įvairią informaciją esate pratę saugoti ne kompiuterio diske, bet debesyje, jums gali visiškai pakakti 256 GB talpos, tačiau tuomet, jei kompiuteryje tenka saugoti daugybę didelių failų, geriau rinktis tokį kompiuterį, kurio diskas būtų gerokai talpesnis.

Klaviatūra

Jei tenka dirbti su tekstiniais dokumentais, naudinga išsiaiškinti, ar kompiuterio klaviatūra yra pakankamai patogi. Daugumai žmonių yra patogiau naudoti atskirą klaviatūrą, kurią galima pasidėti ant specialaus darbo stalo stalčiuko, todėl papildomai gali tekti įsigyti ir šį kompiuterio priedą. Įvertinkite, kaip esate pratę dirbti, ir tai jums pasufleruos atsakymą, ar taip pat reikėtų įsigyti ir papildomą klaviatūrą.

Kompiuterio ekranas

Dažniausiai pasirenkami tokie nešiojami kompiuteriai, kurių įstrižainė yra 14 colių, tačiau ekrano dydis gali smarkiai varijuoti. Jei kompiuterį tenka pasiimti į keliones, gali būti pasirenkami ir mažesnės įstrižainės kompiuteriai, o tuomet, jei ekrane norisi matyti didesnį vaizdą, gali pasiteisinti 15 ar 17 colių įstrižainė. Įvertinkite, kokias užduotis dažniausiai tenka atlikti kompiuteriu, ir tai gali padėti paprasčiau apsispręsti.

Gamintojas

Žinoma, visuomet norisi, kad įsigytas įrenginys tarnautų kiek įmanoma ilgiau, todėl pravartu išsiaiškinti, kokių gamintojų kompiuteriai yra sulaukę pačių palankiausių įvertinimų. Dažnu pasirinkimu tampa „Apple“, „Dell“, „Lenovo“, „HP“, „Asus“ ar kitų puikiai žinomų prekinių ženklų kompiuteriai, tačiau prieš priimdami sprendimą galite pasidomėti, kokių gamintojų produkcija sulaukia pačių palankiausių įvertinimų.

Kiek pinigų galite skirti kompiuterio įsigijimui?

Prieš pradedant kompiuterio paieškas naudinga pasvarstyti, kokią pinigų sumą galite skirti kompiuterio įsigijimui, nes tai taip pat galės padėti susiaurinti paieškas. Pavyzdžiui, jei kompiuterį rinksitės internetu, galėsite pažymėti jums aktualų kainų intervalą, ir labai greitai rasite tokias prekes, kurios geriausiai atitiktų jūsų finansines galimybes.

Išsirinkus kompiuterį taip pat naudinga pagalvoti ir apie įvairių priedų įsigijimą. Galbūt reikia įsigyti anksčiau minėtą kompiuterio klaviatūrą, pelę, maršrutizatorių ar spausdintuvą? Pigu.lt parduotuvėje galėsite rasti ne tik kokybiškų kompiuterių, bet taip pat ir jų priedų, todėl vieno apsipirkimo metu galėsite įsigyti įvairių jums reikalingų prekių.

Pigu.lt inf.

Užs. Nr.968

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video