2024/04/19

 

VANDENS FORMULIŲ F2 PASAULIO ČEMPIONATO ORGANIZATORIAI: TAI BUS DIDŽIAUSIA ŠVENTĖ LIETUVOJE

Liepos 5–6 dienomis Kupiškio mariose vyks vandens formulių F2 pasaulio čempionatas. Į elitines techninio vandens sporto varžybas susirinks 22 geriausi viso pasaulio pilotai. Nuo karantino atlaisvinimo tai bus vienas didžiausių renginių Lietuvoje, bet organizatoriai teigia, kad teko įveikti ne vieną problemą.

Vienas iš vandens formulių F2 pasaulio čempionato organizatorių kūrybos namų „Elitaz“ vadovas Gediminas Jaunius pasakojo, kad renginiui pradėta ruoštis prieš pusmetį, todėl iki galo nebuvo aišku, kokia epidemiologinė situacija bus Lietuvoje.

„Tada turėjome žinių, kad liepos 1 d. gali būti atšaukti visi ribojimai. Galvojome, kad Kupiškyje bus leidžiama viskas, kas leidžiama Palangoje, bet mus nustebino sprendimas palikti tam tikrus renginių ribojimus. Tiesa, buvome pasiruošę ir tokiam scenarijui. Tačiau planas A buvo visai kitoks. Planą B turėjome, išsitraukėme jį iš kišenės ir pagal tą scenarijų veikiame“, – apie šiandienines renginių organizatorių realijas kalba G. Jaunius.

Tikslas – sukurti šventę

Jis pabrėžia, kad pagrindinis tikslas organizuojant vandens formulių F2 pasaulio čempionatą, kad susirinkę žiūrovai pasijaustų kaip tikroje šventėje. Todėl čempionato metu nuo 10 val. veiks amatų ir pramogų mugė. Čia šventės dalyviai galės iš arti susipažinti su istoriniais amatais ir dalyvauti nuotaikinguose žaidimuose. Organizatoriai žada, kad veiklos, žaidimų ir ekstremalių pramogų užteks visai šeimai. Vaikai galės džiaugtis jiems skirta atrakcionų zona ir išbandyti mažus sportinius laivus, juos pavairuoti. F2 dvasią iš labai arti pajaus ir suaugę: pramogų erdvėje laukia tikras dvivietis vandens bolidas. Jį vairuos profesionalas, taigi stiprus emocijų užtaisas garantuotas.

Taip pat nemokamo renginio metu susirinkusiųjų laukia dviejų dienų muzikinė programa. Liepos 5 dieną scenoje pasirodys „Sisters on Wire“, grupės „3 Divos“ atlikėjos Rūta Ščiogoliovaitė, Vaida Genytė ir Aistė Pilvelytė, kurios būtent čia pristatys savo naują singlą. Muzikos fiesta įsibėgės iškart po F2 pasaulio čempionato finalo. Liepos 6 dienos vakarą Kupiškio marių saloje koncertuos Justinas Jarutis, KaYra, Evita Cololo, projekto „Lietuvos balsas“ finalininkai kartu su Džiugu Joneikiu, projekto nugalėtoja Meidė Šlamaitė ir Milėja Stankevičiūtė. Kadangi antra lenktynių diena sutampa su Mindaugo karūnavimo švente, kaip ir visoje Lietuvoje, 21 valandą čia bus giedamas šalies himnas. Jis skambės ypatingai, nes giesmę atliks sentimentalieji „Broliai Kūjeliai“.

„Buvo tikslas, kad žmonės galėtų patirti maksimalų komfortą. Galėjome rinktis iš dviejų variantų. Pirmas – susirinkti gali visi, bet turi laikytis atstumų ir negali vykti jokia prekyba maistu ir gėrimais. Mano galva, toks variantas yra absoliučiai nešventiškas. Todėl pasirinkome tai, ko visi pasiilgo, – tikrą šventę, kur susirinkusieji galvotų tik apie geras emocijas, stebėtų sportininkų pergales ir negalvotų apie draudimus ir kitus karantinus. Siekiame, kad būtų ne tik smagu, bet ir maksimaliai saugu. Todėl renginio lankytojai bus įleidžiami tik su Galimybių pasu arba atliktu antigenų testu“, – pasakoja G. Jaunius.

Kviečia nepasilikti paskutinei minutei

Renginyje lankytojų skaičius bus neribojamas, tačiau prie įėjimo reikės pateikti Galimybių pasą. Žmonės, kurie dar jo neturi arba negavo vakcinos, į renginį bus įleidžiami su ne anksčiau kaip prieš 48 valandas atliktu antigenų testu. Taip pat prie įėjimo į renginį veiks tyrimų laboratorijos „Antėja“ palapinė, kurioje bus galima atlikti greitąjį testą ir taip patekti į renginį. Svarbu – renginys yra nemokamas, tačiau dėl saugumo lankytojai „Tiketa“ portale turėtų pasirūpinti kvietimu į renginį, kurį reikės parodyti telefone arba atspausdintą.

„Be jokios abejonės vandens formulių F2 pasaulio čempionatas Kupiškio marių saloje bus vienas didžiausių sporto ir pramogų renginių Lietuvoje. Todėl jeigu iki renginio nebus atšauktas Galimybių pasas, tai tikrai kviesime visus su juo arba su iš anksto atliktu antigenų testu. Jeigu kažkas jo ir neturės, tai bus galimybė atlikti testą prieš renginį. Bet labai raginame visus to nepasilikti paskutinei minutei, kad nereikėtų stovėti eilėje“, – ragina G. Jaunius.

Norintys liepos 5–6 dienomis stebėti Kupiškio savivaldybės ir „F2 United“ organizuojamas F2 pasaulio čempionato kovas iš labai arti, jau dabar turėtų įsigyti VIP ložės bilietus internetu. Viso renginio metu vyks pramogų ir amatų mugės visai šeimai, o vakarais – žymiausių Lietuvos atlikėjų koncertai. Negalintys atvykti į pasaulio čempionatą Kupiškyje jį galės stebėti per tiesioginę LRT transliaciją.

Organizatorių inf.

Užs. Nr.898

 

 

 

SVARBI INFORMACIJA ŽIŪROVAMS

  • Renginys žiūrovams nemokamas.
  • Renginyje lankytojų skaičius bus neribojamas, tačiau prie įėjimo reikės pateikti galimybių pasą.
  • Į renginį bus įleidžiami asmenys, neturintys galimybių paso,  bet kuriems atlikus COVID-19 tyrimą gautas neigiamas rezultatas, – ne anksčiau nei prieš 72 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus SARS-CoV-2 PGR tyrimą arba ne anksčiau nei prieš 48 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus antigeno testą.
  • Prie įėjimo į renginį veiks tyrimų laboratorijos „Antėja“ palapinė, kurioje bus galima  atlikti greitąjį testą ir taip patekti į renginį. Testo kaina – 11 eurų, atsiskaitymas banko kortelėmis.
  • Prieigose veiks Kupiškio PASP centro vakcinacijos punktas, kuriame  asmenys galės pasiskiepyti , nors tai ir nesuteiks galimybės patekti į renginį.
  • SVARBU – RENGINYS NEMOKAMAS, tačiau dėl saugumo lankytojai „Tiketa“ portale turėtų pasirūpinti kvietimu į renginį, kurį reikės parodyti telefone arba atspausdintą.

 

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Išgraužkit su tuo savo galimybių pasu.

  • Pamanykit jie galymybiu paso prasys, galiu ziuret bet jokiu jusu pasu popiergaliu,prie mariu galesi prieit. Be to tokiu renginiu gali nebut, nieko nauja tik ligu privesit.

    • Tipiško kupiškėno (..ės), tipiškas komentaras. Virkim savo sultyse, nieko nematykim, nieko negirdėkim patys ir dar kitiems neleiskim.

    • Panele, skiepytis reikia.

  • Tai kultūros paveldas. Žydų namai

    • Paveldas tai paveldas, tik kad labai jau apleistas tas paveldas. Gėda.

  • Šalto alaus bus?

  • Kupiškis svečiams galės pademonstruoti savo lūšnas pačiame miestelio centre.

    • Sakysime tai musu Rumsiskes.

    • Kiekviename mieste apstu „lūšnų“. Pažiūrėkit Vilniuje ir Kaune mediniuose rajonuose… Bet tai mūsų istorija…

Rekomenduojami video