2024/03/19

 

NENUPJAUTAS KIEMAS DARKO BENDRĄ GYVENVIETĖS VAIZDĄ

Pievą savo kieme ar sodyboje, net jei ji ir negyvenama, nupjauti būtina. Laiku to nepadarius, gali tekti sumokėti piniginę baudą. Jei sudėtinga tai padaryti savo jėgomis, siūloma samdyti tam tikras įmones ar privačius asmenis. Autorės nuotrauka

Pievą savo kieme ar sodyboje, net jei ji ir negyvenama, nupjauti būtina. Laiku to nepadarius, gali tekti sumokėti piniginę baudą. Jei sudėtinga tai padaryti savo jėgomis, siūloma samdyti tam tikras įmones ar privačius asmenis.
Autorės nuotrauka

Žoliapjovių burzgimas kone kiekviename kieme skelbia – vasaros sezonas jau smarkiai įsisiūbavo. Daugėja ir žmonių, kurie dėl emigracijos, laiko stokos ar dar kitų priežasčių patys negali šio darbo atlikti, tad samdo komunalininkus arba pavienius asmenis, galinčius šią paslaugą suteikti.

Bent du kartus per sezoną nupjauti privačių sklypų žolę ragina ir Savivaldybė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Pievutė turi būti nupjauta

Savivaldybės teritorijos tvarkymo ir švaros taisyklės numato, kad asmenys sezono metu nupjauti privačių sklypų žolę pirmą kartą turėtų iki liepos 1 dienos, o antrą kartą – iki rugsėjo 15 dienos. Draudžiama palikti netvarkomą, apleistą invaziniais augalais ir piktžolėmis nuosavybės teise priklausantį, nuomojamą, naudojamą ar kitaip valdomą žemės sklypą.

Jei iki numatytų datų sklypo žolė nenupjauta, galima sulaukti Savivaldybės atstovų priminimo, o jei jų nepaisoma – ir piniginės baudos.

Plačiau skaitykite birželio 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O savivaldybei galima uždėti baudą už neužlopytas duobės daugiabučių namų aikštelėse? Baudėjai atsirado. Pirmiausia patys apsikuopkit.

Rekomenduojami video