2024/03/19

 

ŽOLININKO PASKAITOJE – KIAULPIENIŲ MAKARONAI IR SODO AROMATERAPIJA

Gegužės 18 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ vyko garsaus Lietuvos žolininko Mariaus Lasinsko paskaita. Lektorius vaikščiodamas po savo kiemą rodė ir pasakojo, kokių vertingų augalų galime rasti kiekvienas savo aplinkoje, kuo jie naudingi sveikatai ir kaip tuos augalus vartoti, kad jie efektyviai stiprintų žmogaus organizmą. Autorės nuotrauka

Per pandemiją labiau atsigręžėme į gamtą – kas galėjo pagalvoti, kad karantino metu išėjimas į lauką taps pačia geriausia pramoga.

Antai garsus Lietuvos žolininkas Marius Lasinskas prognozuoja, kad metams bėgant vis labiau imsime vertinti gamtos mums teikiamą pagalbą, ir tai labai džiugu. Pasirodo, kad šios pagalbos niekur toli ieškoti nereikia, dažnas nė nesusimąstome, kokių vertingų gydomųjų augalų turime visai čia pat, savo kieme.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kaip atsiranda ligos

Kad žmogaus kūnas anaiptol nėra judantis, įvairius garsus skleidžiantis mėsos ir kaulų rinkinys, aišku nuo senų senovės. Egzistuoja ne tik fizinė, bet ir dvasinė, emocinė sveikata ir jiedvi tampriai tarpusavyje susijusios.

Pavyzdžiui, jei nuolat pykstamės su sutuoktiniu dėl kiekvienos smulkmės, ar ištisai turime nesutarimų su kaimynu ir tai tęsiasi metų metus, labai tikėtina, kad kažkada stresas, ta neigiamų emocijų sankaupa išlįs pro fizinę sveikatą, arba kitaip tariant, patys sau įsivarysime ligą. Liga taip pat gali būti ir netinkamo gyvenimo būdo (pvz., besaikio alkoholio vartojimo) pasekmė.

„Iki ligos žmogus keliauja metų metus. Juk ne veltui sakoma, kad pirmiausia gydo žodis, paskui žolelės, vėliau cheminiai vaistai, o galiausiai peilis. Nepulkime operuotis“, – šypsojosi M. Lasinskas.

Taip pat jis akcentavo, kad norint būti visapusiškai sveikam labai svarbu pasirinkti tinkamą darbą, tokį, kuris teiktų ne kančią, o džiaugsmą. Be to, svarbu periodiškai išeiti atostogų, kad ir trumpų. Nereikia nuvertinti ir atostogų lietuviškame pajūryje – jūros vėjai išpučia blogas mintis.

Makaronai

Plačiau skaitykite gegužės 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video