2024/03/28

 

PROJEKTŲ IDĖJOS – NUO RELAKSACIJOS KAMBARIŲ IKI BARZDASKUČIO AMATO

Kupiškio miesto vietos veiklos grupė vadovė Asta Visockienė sakė, kad šiuo metu įgyvendinama dešimt projektų, skirtų socialinės atskirties mažinimui ir verslumo skatinimui. Autorės nuotrauka

Šių metų pradžioje pradėti asociacijos Kupiškio miesto vietos veiklos grupės projektai, kuriais siekiama mažinti Kupiškio miesto gyventojų socialinę atskirtį, skatinti jų verslumą.

Plačiau apie jau įgyvendintus ir šiandien įgyvendinamus projektus kalbėjomės su Kupiškio miesto vietos veiklos grupės vadove Asta Visockiene.

Jurga BANIONIENĖ

Pirmi projektai

Kupiškio miesto 2016–2023 metų vietos plėtros strategijos įgyvendinimui iš Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto yra skirta 419 tūkst. 254 Eur.

Pasak A. Visockienės, numatyti du pagrindiniai strategijos tikslai, pirmas – didinti bendruomenių socialinę integraciją, išnaudojant vietos bendruomenių, verslo ir vietos valdžios ryšius, ir antras, susijęs su vietinių įsidarbinimo galimybių gerinimu.

„Pirmi mūsų projektai pradėti įgyvendinti 2019 metais. Kupiškio rajono neįgaliųjų draugija įgyvendino projektą, kurio metu atnaujinta skalbimo įranga, įsigytos skalbimo mašinos, baldai, atnaujinta dušo įranga, neįgaliesiems teiktos prausimosi ir skalbimo paslaugos. Kitas – Kupiškio dekanato „Caritas“ projektas. Jį įgyvendinant suremontuotos „Caritui“ priklausančios virtuvės ir tualeto patalpos, įsigyti reikiami baldai, įrankiai, maisto gaminimo ir pateikimo indai. Buvo tiekiamas maistas Kupiškio miesto gyventojams, grįžusiems iš įkalinimo vietų, neturintiems gyvenamosios vietos, organizuojama dienos užimtumo veikla – žolės pjovimas, grėbimas, sniego kasimas ir pan.“, – pasakojo Kupiškio miesto vietos veiklos grupės vadovė.

Plačiau skaitykite gegužės 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nebejuokinkit voverių 🙂

Rekomenduojami video