2024/04/25

 

PAGAL ŠVIETIMO REITINGUS RAJONAS ĮVERTINTAS PALANKIAI

Šiandien mokytojų trūkumo beveik nėra, bet vėliau tai gali būti rimta ugdymo įstaigų problema. ELTOS nuotrauka

Gegužės 12 dieną žurnalas „Reitingai“ pristatė Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų ir aukštųjų mokyklų reitingus. Žurnalas pranešė, jog šiemet atnaujinti gimnazijų vertinimo kriterijai. Vertinant gimnazijas, atskirtos mokyklos, kurios atsirenka mokinius ir kurios priima mokinius pagal vadinamąjį teritorinį principą. Taip pat išskirtos mokyklos pagal vadinamąjį savivaldybės socialinį-ekonominį gyventojų kontekstą.

„Reitingo“ žurnalo atstovai šį kartą pabrėžė, kad reitingas atskleidė, jog valstybinės mokyklos vis labiau atsilieka nuo privačių ir kad tai gali dar labiau išryškinti socialinę atskirtį.

Kaipgi šiais metais reitinguojamos Kupiškio rajono bendrojo lavinimo mokyklos, kaip jos atrodo šalies mastu?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Treti apskrityje

Institucinis visų Lietuvos gimnazijų reitingas pristatomas aštuntą kartą. Vertintos 368 gimnazijos, kurių mokiniai 2020 metais laikė bent vieną valstybinį brandos egzaminą.

Į pirmą gimnazijų šimtuką pateko Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija. Ji yra 28 vietoje. Panevėžio apskrityje pagal reitingą – 3 vietoje. Kupiškėnus lenkia tik nuolat tarp geriausių esanti Panevėžio J. Balčikonio gimnazija, kuri šiemet tarp gimnazijų, neturinčių teisės atsirinkti mokinius, yra 2 vietoje šalyje.

Antra vieta tarp geriausių apskrities gimnazijų atiteko Panevėžio K. Paltaroko gimnazijai, kuri tik nedaug pralenkė kupiškėnus ir yra 27 vietoje šalies mastu.

Šį kartą į pirmą šalies gimnazijų šimtuką nepateko Subačiaus gimnazija. Bet jos užimta 134 vieta išties nėra visiškai prasta, ši gimnazija lenkia daug kitų apskrities gimnazijų.

Plačiau skaitykite gegužės 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

ELTOS nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Algas normalias mokytojams mokėkit ir neapkraukit popierizmais . O atskirtis tikrai didės .

  • kai blogai vaikams su pasiekimais-mokytojai kalti, kai gerai-tevai ir vaikai tik. is tikro visu bendras darbas tik

  • Reitinguoti mokykllas tai tas pats, kaip vertinti bibliotekų darbą pagal tai, kaip teisingai pagal nugarėlių spalvas išdėliotos knygos…

  • Praejusi laida buvo isskirtine…tai ne mokytoju nuopelnas.Tevu ir vaiku.

Rekomenduojami video