2024/03/29

 

STATYBOS FIRMOS BANKROTO MĮSLĖ

Pandemijos akivaizdoje bankrutuoja net ilgametės įmonės. Antai praeitą pavasarį užsidarė melioracijos, kelių ir hidrotechnikos darbus vykdžiusi įmonė UAB „Nodama“, duris visam laikui užvėrė Kupiškio plytų gamykla. Tiesa, abi įmonės ne vienerius metus stovėjo prie išlikimo ribos.

Visai neseniai bankroto byla iškelta daugiau nei dvidešimtmetį gyvavusiai statybos, renovacijos darbų įmonei UAB „Povilo Gurklio firma“. Kaip paaiškėjo, čia taip pat pandemija mažai kuo dėta.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Liko du nebaigti atnaujinti namai

Telefonu pakalbintas verslininkas ir buvęs politikas Povilas Gurklys atvirai kalbėti šia tema nepanoro.

„Nekomentuosiu. Čia dedasi labai įdomūs dalykai. Kol vyksta tyrimas, net neturiu teisės komentuoti“, – sakė jis pridūręs, kad nebėra viešas asmuo ir apie jį nevalia rašyti.

Į kalbas nesileido ir bankrotą administruojančios įmonės UAB „Pajūrio administratoriai“ atstovė Laima Liuda Krisiūnienė, trumpai nukirtusi, kad bankroto byla tik iškelta ir ją nagrinėja teismas.

O ką apie šią įmonę sako faktai? Užimtumo tarnybos atstovės spaudai Mildos Jankauskienės teigimu, pranešimas apie šios įmonės numatomą grupės darbuotojų atleidimą negautas.

Nuo 2020 m. lapkričio Užimtumo tarnybos Kupiškio klientų aptarnavimo skyriuje užsiregistravo 4 šios įmonės darbuotojai – 2 išėjo savo noru, 2 pasibaigus terminuotai sutarčiai.

Atrodo, kad šie duomenys tikro atleistų darbuotojų skaičiaus neatskleidžia. Internetinės svetainės rekvizitai.vz.lt duomenimis, nuo pat pandemijos pradžios, t. y. nuo 2020 metų kovo iki tų pačių metų spalio, įmonėje apdraustų darbuotojų skaičius svyravo nuo 13 iki 20. Vėliau šis skaičius ėmė kristi – lapkritį liko 12, gruodį – 7, o 2021 metų sausį – tik 2 darbuotojai.

Plačiau skaitykite gegužės 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Asociatyvi autorės nuotrauka

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Cherchez la femme.

Rekomenduojami video