2024/04/18

 

ŠYPSENA – SLAPTASIS GABRIELĖS GINKLAS

Gabrielė Uldukytė – Santarvės modelių mokyklos Kupiškyje senbuvė, vietinių ir tarptautinių jaunųjų modelių konkursų prizininkė.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo

Kupiškyje gyvenanti Gabrielė Uldukytė – tyli ir kukli mergina, bet kai reikia žengti podiumu ir pozuoti prieš kameras, ji tarsi atgyja. Santarvės modelių mokyklos senbuvė gali pasidžiaugti ne vienu apdovanojimu, o bene svarbiausias jų pelnytas 2019 metais Italijoje, Pesaro mieste, kur tarptautiniame konkurse „Grand miss & mister“ ji laimėjo pagrindinę karūną.

„Mano autoritetas yra mama. Ji pati geriausia mano draugė, lydi mane į visus konkursus ir besąlygiškai palaiko“, – taip gražiai apie savo mamą Irutę Uldukienę kalbėjo dukra.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Naktimis kurdavo aprangą

Į jaunųjų modelių gretas G. Uldukytė įsitraukė prieš penkerius metus, kai sulaukė kvietimo iš Santarvės modelių mokyklos atstovų. Šis pasiūlymas Gabrielę labai sudomino, o tėvai tam pritarė. Paaiškėjo, kad ir į Ukmergę nereikės važinėti, nes Kupiškyje yra šios mokyklos filialas.

Nuo tada mergina stipriai įsitraukė į jaunųjų modelių veiklą. Per specialias estetikos ir grožio lavinimo pamokas ne tik įgijo daugiau pasitikėjimo savimi, bet ir aktyviai ėmė dalyvauti įvairiuose pasirodymuose, konkursuose, kuriems, pasirodo, turimų suknelių nepakanka, kas kartą reikia vis kitos ir pageidautina, kuo labiau išskirtinės.

2019 metais Italijoje, Pesaro mieste, tarptautiniame konkurse „Grand miss & mister“ Gabrielė Uldukytė laimėjo pagrindinę karūną. Į visus konkursus dukrą lydi ir mama Irutė Uldukienė.

„Sukneles kiekvieną kartą su mama susikonstruodavome, susilipdydavome pačios, daug naktų nemiegojome, kol norimą rezultatą pasiekdavome. Esame net iš statybinių medžiagų, iš folijos avangardinę aprangą kūrusios. Mama tokia kūrybiška, jai idėjų netrūksta, tai ir suknelės konkursuose visada patraukdavo komisijos akį“, – pasakojo G. Uldukytė.

Sėkmė merginą konkursuose išties lydėjo.  Daug apdovanojimų namo parsivežta, tačiau bene svarbiausias ir reikšmingiausias prieš porą metų iš Italijos, Pesaro miesto, parsivežtas „Grand prix“. Čia tarptautiniame konkurse „Grand miss & mister“ kupiškėnė nuskynė visus laurus.

„Konkursas vyko net keletą dienų. Pristatėme įvairiausius kostiumus, tarp jų ir savo krašto tautinius, vyko ir vakarinių suknelių pristatymas. Turėjome netgi dalyvauti povandeninėje fotosesijoje, tai buvo gana nelengva, kadangi nesu gera plaukikė. Kiek dar daug visko buvo, net sunku išvardyti.

Kodėl man taip pasisekė, nežinau, greičiausiai dėl to, kad visada šypsausi“, – tvirtino nugalėtoja.

Po pergalės konkurse Italijoje nugalėtoja pakliuvo ir į spaudą, apie ją rašė rusakalbis žurnalas „Glaze“.

Konkurso organizatorė buvo iš Baltarusijos, tad po jo Gabrielė pateko ir ant rusakalbio mados žurnalo „Glaze“ viršelio. Šis žurnalas buvo pagrindinis renginio informacinis rėmėjas.

Stiprus mamos ir dukros ryšys

Pasiekusi šią pergalę G. Uldukytė dar dalyvavo keliuose mažesnio masto konkursuose, tačiau pasaulį užvaldžius pandemijai visa ši veikla sustojo.

Visai neseniai išvaizdi mergina sulaukė pasiūlymo – tapti Kupiškyje atidaryto butiko reklaminiu veidu. Po ilgos pertraukos mergina vėl pajuto džiaugsmą pozuoti.

„Per daugiau nei metus atpratau pozuoti, netgi pagavau save mąstančią, kaip čia man pasisukti reikia, tai anksčiau pavykdavo labai organiškai. Fotosesija po įvairias Kupiškio vietas užtruko visą dieną, pavargau, bet tas nuovargis labai malonus“, – pabrėžė mergina.

Per fotosesiją šalia dukros buvo ir mama I. Uldukienė. Ji – ne tik dukros patariamasis balsas, bet ir jos autoritetas, geriausia draugė.

„Mano mama labai stilinga, jaunatviška, draugiška, mūsų skoniai panašūs, tai ir drabužiais kartais pasikeičiame, pasidalijame. Ji ne tik mane į įvairius konkursus lydi, bet ir pati kartais dalyvauja. Pavyzdžiui, mama tapo konkurso „Snow mama 2017“ prizininke, užėmė pagrindinę vietą“, – apie mamą kalbėjo Gabrielė.

Gabrielė visai neseniai tapo Kupiškyje atidaryto drabužių butiko reklaminiu veidu. Anot jos, fotosesija po įvairias Kupiškio vietas užtruko visą dieną, bet nuovargis labai malonus.
Dalės Virbickienės nuotraukos

Nepaisant besąlygiško palaikymo, mama visuomet dukrai kartoja, kad mokslai turi būti svarbiausias dalykas. G. Uldukytė yra Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos vienuoliktokė. Laikas nenumaldomai tiksi ir tarsi spaudžia merginą pasirinkti, kuo būti, kur studijuoti, bet gimnazistė tikino stovinti visiškoje kryžkelėje. Norėtų ir profesionalios modelio karjeros siekti, svajoja ir dantų technike tapti.

„Jei ir netapčiau modeliu, dėl to tikriausiai nesigraušiu. Modelių mokykla man suteikė labai daug drąsos. Anksčiau buvau labai nedrąsi, nerimaudavau netgi mokykloje per atsiskaitymus“, – atvirai pasakojo G. Uldukytė.

Mergina turi ir daugiau talentų. Yra baigusi Kupiškio meno mokyklą, groja fortepijonu, taip pat anksčiau buvo labai pasinėrusi į futbolą, pas trenerį Ričardą Puntuzą žaidė merginų komandoje, teko ir puolėja ir net kapitone būti. Deja, po metų kitų komandos narės išsiskirstė.

„Turiu vyresnį brolį, jis studijuoja transporto logistiką ir padeda tėčiui ūkininkauti. Nors ūkio darbai manęs nežavi, labai mėgstu naminius gyvulėlius. Kai nuvažiuoju pas močiutę į Nociūnus, visas avis, ožkas ir kitus gyvūnus išglostau“, – tikino Gabrielė.

Santarvės modelių mokyklos Kupiškio filialo vadovė Jolanta Butėnienė sakė, kad Gabrielė tik iš pirmo žvilgsnio atrodo tyli, kukli, rami, bet ant scenos ji visiškai kitas žmogus, atiduoda save visu šimtu procentų.

Vadovės komentaras

G. Uldukytę labai išgyrė ir Santarvės modelių mokyklos Kupiškio filialo vadovė Jolanta Butėnienė.

„Gabrielė yra viena pirmųjų mokyklos Kupiškyje narių nuo pat filialo atidarymo. Ji turi nemenką patirtį ir tikrai gali pasigirti iškovotais laimėjimais. Be to, yra labai imli ir aktyvi, visur dalyvauja. Jei reikia važiuoti į kolekcijų pristatymus, drąsiai ją kviečiu.

Ji tik atrodo tyli, kukli, rami, bet ant scenos visiškai kitas žmogus, atiduoda save visu šimtu procentų.

Pastaruoju metu, iki karantino, Gabrielė buvo mano didžioji padėjėja. Padėdavo vesti pamokėlės jaunesnėms mergaitėms. Kadangi šią mokyklą galima lankyti iki aštuoniolikos metų, bus labai gaila, kai ji išeis.

Žinoma, čia labai didelis ir mamos indėlis.

Kaip jau sakiau, Gabrielė turi daug potencialo, tad tikrai galėtų siekti profesionalios modelio karjeros“, – teigė J. Butėnienė.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nuostabi, šilta, miela! Šaunuolė, taip ir toliau! Sėkmės!

Rekomenduojami video