2024/04/27

 

KĄ RINKTIS: NORĄ SKIEPYTIS AR SVAJONIŲ VAKCINĄ?

SAM nuotrauka

Karantinas laisvėja, sergančių žmonių daugėja. Skiepytis žmonės vis tiek strimgalviais nepuola. Paradoksas, vieni labai nori pasiskiepyti bet kokia vakcina, kiti išrankesni, treti svajoja, kad saugumą jiems užtikrintų 70 proc. pasiskiepijusios populiacijos, o jie būsią tarp tų 30 proc. neskiepytų žmonių.

Ar ne laikas leisti skiepytis visiems, kurie to nori? Vis tiek šis procesas užsitęs dėl vakcinų tiekimo netolygumo, galimybės rinktis norimą vakciną.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Registruojasi vangiai

Ar noriai kupiškėnai registruojasi pasiskiepyti vakcina „AstraZeneca“ (Vaxzevria“), „Kupiškėnų mintys“ pasiteiravo Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus Raimundo Martinėlio.
Pasak jo, į paskelbtą kvietimą registruotis skiepui šia vakcina užsiregistravo per parą tik 13 kupiškėnų nuo 55 metų amžiaus. Šios vakcinos bus gauta 700 dozių. Toks skaičius norinčių skiepytis – lašas jūroje!

„Apie šią vakciną, manau, informacijos užtenka. Naujo nieko nebegalima pridurti. Nebent priminti, kad Sveikatos apsaugos ministerija šia vakcina antrą kartą skiepytis leido praėjus 4 savaitėms nuo pirmo skiepo. Anksčiau reikalavimas buvo skiepytis antra doze po 12 savaičių (gamintojai yra rekomendavę skiepytis po 9–12 savaičių – aut. past.).

Gyventojai gali rinktis, kada nori gauti antrą šios vakcinos dozę. Norinčių skiepytis yra, bet tikra bėda, kad žmonės nenori skiepytis „AstraZeneca“. Susitarėme su Savivaldybe, ji leidžia registruotis gyventojams nuo 45 metų. Gal daugiau atsiras žmonių, kurie pageidaus skiepytis šia vakcina.

Rajonas priskirtas juodai COVID-19 zonai. Bet kitų gamintojų vakcinos gauname mažai.“

Plačiau skaitykite gegužės 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

SAM nuotrauka

 

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ko laukiat pirmas skiepiasi Martinelis po jo Barkauskas, Cesevicius su Jakstu va jau 16 skiepų ar jūs ponaiciai laukiat Modernų, Faizeriu

    • Na, bet tamsta ir ne gramatnas. Koks išsilavinimas, toks ir protas.

Rekomenduojami video