2024/03/29

 

ANTIS LIZDĄ SUSISUKO ANT KAPO

Antis susisuko lizdą ant kapo, po svyrančia tuja. Pradžioje atvirame lizde buvo septyni, paskui jau devyni kiaušiniai.
Sigitos Kantautienės nuotraukos

Neįtikima istorija nutiko naujose miesto kapinėse Byčiuose. Ant vieno kapo gūžtą susisuko antis. Lizde – jau net devyni kiaušiniai. 15 metų Kupiškyje gyvenanti Alma Kučinskienė niekaip negali atsistebėti, kodėl vandens paukštis perėti pasirinko būtent šią vietą, kur šalia nėra jokio didelio vandens telkinio. Ką apie tai mano ornitologai?

Jurga BANIONIENĖ

Aptiko gūžtą

Vyro kapą prižiūrinti A. Kučinskienė, artėjant jo gimimo dienai, nutarė apsodinti kapą. Šiais metais, tausodama gamtą, pasirinko kitus augalus nei iki šiol – sukulentus.

Moteris kartu su dukra praėjusią savaitę nuvažiavo į kapines pažiūrėti, kiekgi jų reikės. A. Kučinskienė stengiasi vyro kapą aplankyti kartą per savaitę, bet šį sykį išvydo kitokį vaizdą nei įprastai. Vienas viržis buvo išpeštas. O kai ėmė žiūrėti atidžiau, po tuja aptiko gūžtą.

„Tiesiog netekome žado. Gūžtoje pamatėme septynis žalsvos spalvos kiaušinius. Pradžioje svarstėme, kad gal čia kaimo višta juos padėjo, bet ėmėme galvoti, jog tai visiškai neįmanoma. Tą viržį pasodinome atgal į vietą ir nutarėme atvažiuoti tvarkyti kapo sekmadienį“, – pasakojo kupiškėnė.

Plačiau skaitykite balandžio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video