2024/03/28

 

VYRIAUSYBĖ PRATĘSĖ KARANTINĄ IR APSISPRENDĖ DĖL VEIKLŲ ATVĖRIMO

Vyriausybė ketvirtadienį pratęsė karantiną iki gegužės 31 dienos ir apsisprendė dėl etapinio veiklų atvėrimo.

Nuo balandžio 22 dienos leidžiama ne daugiau kaip 10 imunitetą turinčių asmenų grupėms kartu būti transporto priemonėse bei viešose atvirose vietose, leidžiami šių asmenų artimi kontaktai, leidžiamos ekskursijos atvirose erdvėse, kuriose dalyvauja ne daugiau kaip 10 imunitetą turinčių asmenų.

Taip pat leista prekybos centrams veiklą atnaujinti nuo pirmadienio. Prekybos centruose, kuriuose veiklą vykdo daugiau nei viena parduotuvė ar vienas prekybininkas ir prekybos plotas sudaro mažiau kaip 50 proc. viso prekybos centro ar kitos prekybos vietos prekybos ploto, vienu metu galinčių būti lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal bendrą prekybos centro, turgavietės ar kitos prekybos vietos prekybos plotą, kurio vienam lankytojui turi tekti ne mažiau kaip 50 kv. metrų arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.

„Dėl prekybos – savaitgaliais ribosime tų prekybininkų veiklą, kuriuos atidarome nuo balandžio 19 dienos. Visi, kas dabar dirba, galės dirbti ir savaitgaliais“, – akcentavo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos vadovas Mindaugas Statulevičius sakė, kad numatytas 50 kv. metrų reikalavimas yra šiek tiek per didelis.

„Manome, kad tai gali sukurti riziką būriavimosi prie prekybos centrų. 40 kv. metrų būtų pakankamas rodiklis“, – sakė M. Statulevičius.

Jis taip pat prašė numatyti kriterijus, kuriais remiantis šeštadieniais ir sekmadieniais prekyba būtų leidžiama.

Nuo gegužės 3 dienos leidžiama veikti turgavietėms ir kitoms viešoms prekybos vietoms. Atitinkamai turės būti užtikrinamas 15 kv. metrų arba 20 kv. metrų prekybos plotas vienam lankytojui, išliks aukščiau minėtas reikalavimas dėl lankytojų skaičiaus ribojimo prekybos centruose, turgavietėse ar kitose prekybos vietose, kuriuose veiklą vykdo daugiau nei viena parduotuvė ar vienas prekybininkas.

Tuo metu viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių ir barų veikla siūloma leista vykdyti nuo 7 iki 21 valandos, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkių narius.

Nuo balandžio 19 leista teikti kino teatrų ir kino klubų paslaugas.

Taip pat leidžiami visi renginiai atvirose ir uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 150 žiūrovų. Jie turi būti organizuojami ir vykdomi renginio organizatoriams užtikrinant bilietų platinimą elektroniniu būdu ar žiūrovų registravimą bei kontroliuojant žiūrovų patekimą į renginio vietą.

Sporto klubų veikla atlaisvinta nuo balandžio 26 dienos, užtikrinant 20 kv. metrų paslaugos teikimo plotą vienam asmeniui (įskaitant paslaugų teikėjus) bei kitas saugos priemones.

Atsižvelgiant į tai, kad tiek kaimo turizmo sodybos, tiek kitos apgyvendinimo įstaigos teikia iš esmės vienodas paslaugas ir yra panašaus rizikingumo, leidžiama teikti baseinų ir pirčių paslaugas visose apgyvendinimo paslaugas teikiančiose įstaigose, kai jos teikiamos ne daugiau kaip vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams.

Nuo balandžio 19 dienos taip pat apsispręsta dėl pokyčių švietimo srityje, mišraus abiturientų ugdymo, brandos egzaminų organizavimo.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video