2024/03/28

 

DANTŲ PROTEZAVIMAS – KĄ DARYTI, KUOMET PROBLEMOS SU DANTIMIS TAPO NEPAKELIAMOS?

Dantų žmogus turi net 32. Ir visi jie – labai svarbūs. Kuomet ten atsiranda nors viena, kad ir labai maža problema, diskomfortas gali būti nepakeliamas ir varginantis. Na, o jeigu problema nesprendžiama vietoje ir greitai, ji plečiasi, auga. Kalbant apie „kramtymo aparatą“, pasaulyje maždaug 4 iš 5 žmonių pernelyg atsainiai žiūri į savo dantų priežiūrą. Dėl to ir atsiranda didžioji dalis rūpesčių, susijusių su dantimis. Nors niekam to nelinkime, bet šį straipsnį parašėme apie tai, ką daryti tais atvejais kuomet problemos su dantimis jau tapo nebepakeliamos.

Pirmiausia – diagnostika

Aišku, ne visi žmonės apleidžia savo dantų priežiūrą ir nesilanko pas odontologus. Pasitaiko ir tokių atvejų, kuomet dėl nelaimingo atsitikimo ar kitų nenuspėjamų veiksnių tenka atsigręžti į odontologų paslaugas. Tačiau šį kartą ne apie priežastis, o sprendimus.

Visų pirma – būtina į situaciją reaguoti skubiai, tačiau negalima perskubėti. Jūsų dantų bei dantenų sveikatą ir būklę turi nuodugniai įvertinti specialistai. Rentgenu atliekami tyrimai parodo, kokie smarkūs yra dantų šaknų pažeidimai, kaulų pažeidimai. Visa ši analizė leidžia nustatyti dalykus, kuriuos galima atnaujinti, patobulinti, „atstatyti“, o ką reikės kurti iš naujo, protezuoti ir panašiai. Odontologas negali tiesiog paimti ir pradėti procedūras nesupažindinęs jūsų su problema ir jos rimtumu. Tik po diagnostikos galima spręsti rimtas burnos sveikatos problemas.

Dabartinių technologijų pagalba odontologai gali sukurti trimatį vaizdą, kurio pagalba jums bus aiškiai parodoma, kaip viskas atrodys po gydymo ir jūs galėsite apsispręsti ar delsti, ar imtis veiksmų jau dabar.

Kaip rasti geriausius specialistus?

Nors kartais pasitaiko išimčių, tačiau geriausios paslaugos visuomet kainuoja daug. Odontologų darbas, medžiagos bei atliekama paslauga – delikatumo viršūnė, todėl kokybiškas, estetiškas ir ilgai tarnausiantis sprendimas tikrai turės atitinkamą kainą. Deja, bet čia yra viena iš tų sričių, kur skūpas visuomet mokės du kartus. O mokėti sveikatos ir komforto sąskaita niekada neverta.

Nepamirškite, kad dalį ar net visas tokias išlaidas gali kompensuoti draudimas ar net ligonių kasos. Visuomet yra įvairių finansinių sprendimų, kurie padės įveikti problemą, nes dantų sveikatos negalima ignoruoti. Pačios jos neišsisprendžia ir laikui bėgant tik didėja.

Geriausius specialistus rasti padės visagalis internetas bei aplinkinių rekomendacijos. Dėl tokių paslaugų tikrai galima važiuoti į kitą miestą, kuriame geresni specialistai. Turėkite omenyje, kad jums reikalinga kokybiška visos burnos reabilitacija ir kompleksiniai sprendimai.

Kokie sprendimai teikia didžiausią naudą?

Dantų protezavimas – tas sprendimas ir ta procedūra, apie kurią kalbėti reikia daugiausiai. Protezai gali būti dedami ant nuosavų dantų bei ant implantų.

Dantų protezavimas ant nuosavų dantų leidžia išsaugoti tikrąjį dantį bei maksimaliai apsaugo jo kraujotaką, nervus. Minimali invazija visada yra didžiausia siekiamybė, todėl geriausia tausoti esamus dantis ir juos protezuoti, jeigu tai yra įmanoma.

Dantų protezavimas ant implantų – kitokia procedūra, kuri gali būti atliekama įvairiais būdais. Dabar dauguma odontologų renkasi ir rekomenduoja vadinamąją prisukamą konstrukciją. Dabartinių technologijų kontekste tai yra pats patogiausias ir mažiausiai pašalinių rūpesčių keliantis sprendimas, kuris palieka erdvės vėlesnėms korekcijoms, jeigu tokių prireiktų dėl komplikacijų ar neatitikimų.

Tiksli protezavimo kaina priklauso nuo problemos rimtumo ir konkrečios klinikos bei specialistų kainyno. Ją sužinosite tik po detalios analizės bei tyrimo, kuris yra būtinas prieš pradedant bet kokius darbus.

Privatipraktika.lt inf.

Užs. Nr.403

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video