2024/03/29

IŠSIILGUSIEMS NAMINIŲ KEPINIŲ SKONIO

Niekada nevėlu siekti savo svajonių. Konditerinių gaminių kepimas, kadaise buvęs tik pomėgiu, Salamiestyje gyvenančiai Daliai Paslauskienei šiandien yra pragyvenimo šaltinis. Pasinaudojusi Nacionalinės mokėjimo agentūros parama ekonominės veiklos pradžiai kaimo vietovėse, savo kieme, buvusiame ūkiniame pastate, kepyklėlę įsirengusi pašnekovė džiaugėsi galinti dirbti savarankiškai, o kai užsiimi mėgstama veikla, tai ir nuovargis malonus.

Kristina VALYTĖ

D. Paslauskienę imtis nuosavo verslo paskatino kukli darbų pasiūla Kupiškio rajone. Pašnekovė ką tik buvo baigusi beveik metų trukmės konditerijos kursus Panevėžio darbo rinkos mokymo centre, o turint teisininkės ir konditerės diplomus stoti į bedarbių gretas nebesinorėjo.

„Kaip tik atsitiktinai išgirdau apie Nacionalinės mokėjimo agentūros paramą, skirtą nedarbui kaimo vietovėse mažinti. Nusprendžiau parašyti projektą konditerio darbo vietai įrengti. Projekto parengimas užtruko maždaug porą savaičių. Nors tai pirmas mano projektas, parašyti jį buvo tikrai nesudėtinga“, – pasakojo D. Paslauskienė.

Taip Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšomis ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis rekonstruotas D. Paslauskienės ūkinis pastatas kieme virto kepyklėle, kuri sėkmingai pradėjo veikti 2020 metų gruodį.

„Kalėdiniai kepiniai buvo patys pirmi, iškepti naujai įrengtose patalpose. Dabar mano darbų mastas padidėjo, galiu priimti kur kas daugiau užsakymų, nei galėjau anksčiau, kepdama namuose.

Atskyrusi darbo aplinką nuo namų aplinkos pradėjau jausti malonumą, kad dirbu savarankiškai. Dabar mėgstu pajuokauti, kad einu į darbą, nors tas darbas yra tame pačiame kieme“, – šypsojosi pašnekovė.
Konditerinių gaminių kepėja džiaugėsi, kad jos užsakymų grafikas įtemptas, reikia dirbti beveik be poilsio dienų, bet tas nuovargis – malonus.

„Žinia apie kepyklėlę iš lūpų į lūpas jau plinta. Į mane kreipiasi tie, kurie pasiilgę naminių kepinių skonio. Natūralumas – mano prioritetas, o ir kepinių kainos nedidelės“, – sakė D. Paslauskienė.
Klientai labiausiai mėgsta klasikinius tortus „Dainava“, „Jaunystė“, „Napoleonas“. Ne ką mažiau atsilieka ir „Snickers“ skonio, jogurtiniai, vaisių, uogų, šokolado putėsių tortai. Taip pat klientai gali užsisakyti ir kitokių saldėsių – plikytos tešlos pyragaičių, tartalečių, keksiukų, sausainių.

„Geriausia būtų užsisakyti iš anksto, prieš savaitę ar dvi. Užsakymą galima atsiimti tiesiai iš kepyklėlės arba galimas atsiėmimas Kupiškyje“, – teigė D. Paslauskienė.

Dalios Paslauskienės kepyklėlę galima rasti Mokyklos g. 11, Salamiestyje, tel. 8 620 26 243, „Facebook“: Dalia Paslauskienė kepa.

Užs. Nr.323

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video