2024/04/19

 

TURGAUS PREKYBININKAI PAVASARĮ PASITINKA SKIRTINGAI NUSITEIKĘ

Šeštadienį Lauko gatvės turguje jau buvo juntamas pagyvėjimas. Autorės nuotrauka

Šeštadienį Lauko gatvės turguje jau buvo juntamas pagyvėjimas.
Autorės nuotrauka

Vyriausybei kiek sušvelninus karantiną, nuo vasario 15 dienos atsirado tam tikrų pokyčių, daugiausia prekybos ir paslaugų sektoriuje. Leista vykdyti ne maisto prekių prekybą lauko sąlygomis įrengus laikinus prekybos įrenginius (prekystalius, stendus, stelažus). Ši prekyba gali būti vykdoma ir atviroje turgavietėje, ir kitose viešose prekybos vietose. Kaip sekasi Lauko gatvės turgavietėje prekiaujantiems smulkiesiems verslininkams? Kaip jie vertina šią situaciją ir valdžios sprendimus?

Jurga BANIONIENĖ

Pasiilgo turgaus

Šeštadienį Lauko g. turgavietėje jau buvo juntamas šioks toks pagyvėjimas. Kiek sušilus orams kupiškėnai vaikštinėjo po turgų, dairėsi drabužių, batų, rikiavosi prie pamėgtų konditerijos, mėsos gaminių, žuvies, daržovių. Nors žiema ir baigėsi, pirko megztas vilnones kojines, medų.

Pašnekinta kupiškėnė Nijolė Jankauskienė teigė, kad po labai ilgo laiko užsuko į turgų.

„Šiandien jis ir didesnis, anksčiau tik priekyje keli prekybininkai būdavo. Pagyvėjimas jaučiasi. Ir pasižiūrėti atėjome, ir nusipirkome šį bei tą – bandelių, rūkytų mėsos gaminių.

Man trūko turgaus, o labiausiai bendravimo, išėjimo iš namų, tiesiog pasivaikščioji, pereini ir, žiūrėk, jau kitaip jautiesi. Prekyba turėtų po truputį atsigauti, manau, kad valdžia galėjo leisti prekiauti ir ne maisto produktų pardavėjams, jie liko labai nuskriausti, o prekybos centrai prekiavo viskuo, ne vien maistu“, – mintis dėstė pašnekovė.

Plačiau skaitykite kovo 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video