2024/04/23

 

PROTEZUOTIS DANTŲ – PAS NAUJĄ GYDYTOJĄ

UAB Panevėžio dantų protezavimo centro Kupiškio klinikoje pacientų laukia gydytojas odontologas Kipras Apalainis.
Nuotrauka iš asmeninio Kipro Apalainio albumo

Odontologines paslaugas teikiančio UAB Panevėžio dantų protezavimo centro Kupiškio klinikos kolektyvą papildė naujas specialistas. Pacientus, norinčius protezuotis dantis, priima kaunietis gydytojas odontologas Kipras Apalainis.

Jurga BANIONIENĖ

Dantų protezavimo svarba

Daugiau kaip mėnesį Kupiškyje dirbantis medikas į kliniką atvyksta kartą per savaitę, pirmadieniais.

„Mūsų klinika teikia visas odontologines paslaugas, nuo terapinio vaikų gydymo iki sunkių chirurginių procedūrų, teikia nemokamas konsultacijas, daro nemokamas rentgeno nuotraukas tikriausiai vieninteliai visame Kupiškyje. Aš specializuojuosi dantų protezavimo srityje, nuo pavienių dantų iki visos burnos atkūrimo“, – teigė gydytojas.

Nors Kupiškio mieste dirba dar neilgai, jau pavyko rasti ryšį su pacientais. Pasak K. Apalainio, žmonės čia paprastesni nei didmiestyje, atviresni, iškart išsako savo bėdas, ko konkrečiai nori ir pan.

„Su tokiais pacientais lengviau bendrauti, užsimezgė artimesnis santykis“, – džiaugėsi pašnekovas.

Protezavimo paslaugų poreikis, pasak mediko, išties yra. Nemažai pacientų per mažai rūpinasi savo dantimis, jų būklė būna prasta, tada gali padėti protezavimas. „Jis visiškai atkuria dantį, atlikus protezavimą nebereikia bijoti, kad dantis atskils, nulūš. Šių paslaugų poreikis yra, tik ne visada pacientai supranta dantų protezavimo svarbą ir reikalingumą, tai visai kas kita nei nuolat plombuoti dantį“, – pabrėžė K. Apalainis.

Juolab kad dabar naujausios technologijos padeda šį darbą atlikti labai kokybiškai.

„Seniau matavimas, naujo danties pritaikymas, šlifavimas būdavo atliekamas pasikliaujant specialisto įgūdžiais, šiuolaikinė odontologija suteikia galimybes viską perkelti į kompiuterį, tuomet matavimai būna daug tikslesni, sutvarkyti dantys daug ilgiau laikosi. Mažos smulkmenos yra labai svarbios ateityje“, – apie darbo specifiką kalbėjo medikas.

Be to, dantų protezavimo kainos mažesniuose miestuose, anot pašnekovo, yra mažesnės nei didmiesčiuose.

Kodėl į Kupiškį?

K. Apalainis pasakojo, kad dirba keliose odontologijos klinikose.

„Teko darbuotis Kaune, Marijampolėje, Vilkaviškyje, dabar mano pagrindinė darbovietė – Panevėžyje. Kupiškio klinikoje nebuvo pagrindinio protezuojančio gydytojo, tad gavau darbo pasiūlymą ir jį priėmiau, kad galėčiau padėti kupiškėnams pagerinti dantų būklę“, – kalbėjo K. Apalainis.

Tikras kaunietis iki šiol jokių sąsajų su Kupiškiu neturėjo. Šis miestas, pasak gydytojo odontologo, pasirodė jaukus, gaila, kad dabar žiema ir oro sąlygos neleido jo iš arčiau pažinti. „Atvykus iš didmiesčio, tikrai Kupiškis atrodo gražus miestelis, o visi žmonės – savi. Su drauge, kuri yra burnos higienistė, apsistojome Panevėžyje, važinėjimas manęs nevargina, esu įpratęs“, – teigė pašnekovas.

Įgyta patirtis kelia pacientų pasitikėjimą

K. Apalainis baigė odontologijos studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Darbinės patirties yra įgijęs jau nemažai, nes dar studijų metais dirbo be atostogų, nuo pat pirmo kurso atlikinėjo praktikas.

„Teko praktikuotis Kaune, žinomose klinikose, taip pat nemažai dirbau Kauno klinikose, tad žinių netrūksta, neiškyla klausimų, ką daryti. Nuo pat vaikystės mane žavėjo smulkūs, kruopštūs darbai, jau 10 klasėje apsisprendžiau, jog norėčiau tapti gydytoju odontologu, to palaipsniui ir siekiau. Įstojęs į universitetą tik įsitikinau, kad šis darbas – man.

Dantų protezavimas tikras amatas ir gana vyriška kryptis, nes ūkiškai kalbant, reikia sugalvoti, kaip ant paruošto gero pamato pastatyti tvirtą namą. Protezavimo visuma – danties pasiruošimas, kaip tai padarysi, toks rezultatas ir bus“, – kalbėjo pašnekovas.

Paklaustas apie pomėgius, K. Apalainis užsiminė, jog mėgsta aktyvų, ekstremalų sportą – slides, riedlentes, snieglentes, vandenlentes, domisi automobilių sportu, tai proga pabėgti nuo darbinės įtampos ir rutinos.

„Jau laukiu vasaros, kai galėsiu išbandyti Kupiškio marias ir čia siūlomas pramogas“, – sakė jis.

UAB Panevėžio dantų protezavimo centras,
Gedimino g. 34, Kupiškis,
tel. +370 655 16 710.

Užs. Nr.203

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kaip gerai. Jaunas specialistas , jauna energija ir naujos žinios. Sėkmės darbe ir ilgam pasilikti.

Rekomenduojami video