2024/04/19

 

PAAIŠKĖJO KONKURSO LAIMĖTOJŲ PAVARDĖS

Julius Panka laimėjo konkursą Kupiškio ligoninės direktoriaus pareigoms eiti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vasario  15 dieną paaiškėjo, kad konkursą eiti Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigas laimėjo buvęs Seimo narys, gydytojas  Raimundas Martinėlis, o konkursą eiti Kupiškio ligoninės direktoriaus pareigas laimėjo Julius Panka, Savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo specialistas.

Pirmasis konkurso etapas vyko rajono Savivaldybėje vasario 10 dieną. Šių konkursų komisijos pirmininkas rajono Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Jakštas sakė, kad  buvo po vieną konkurso dalyvį.

Raimundas Martinėlis laimėjo konkursą Kupiškio poliklinikos direktoriaus pareigoms eiti.
Nuotraukos iš redakcijos archyvo

Pretendentai į tas pareigas turėjo surinkti ne mažiau kaip 6 iš 10 balų. Abu tą barjerą įveikė ir pateko į II konkurso etapą. Jo metu su abiem konkurso dalyviais kalbėjosi rajono meras Dainius Bardauskas.

„Abu pretendentai perėjo visus konkurso etapus. Dabar lauksime pažymų iš specialiųjų tarnybų, ar jie tinka šioms pareigoms.

Jei viskas klostysis sklandžiai, R. Martinėlis ir J. Panka jau galėtų pradėti dirbti nuo kovo 1 dienos“, – trumpai pakomentavo meras.

Plačiau skaitykite ketvirtadienio, vasario 18 d.,  „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • oi,oi kokie jūs pavyduoliai,tik neaišku ko pavydit ;pareigų,atlyginimo,ar garbės. Leiskit žmonėms ramiai dirbti,laikas parodys kaip jiems seksis ir visai nesvarbu gydytojas,vetrinorius ar mokytojas.Žmogaus protas ir sugebėjimai ne visada vertinami pagal profesijos pavadinimą.Sekmės,manau bus geriau.

  • Solidžios komisijos įdomus vertinimas. Ypač dėl ligoninės. Ar tik nebus mero pageidavimų koncertas?

  • Baisu…

  • Konkursas??? Vienas kandidatas į vietà! Neturiiu optimizmo dėl ligoninės.

  • Manau, neatstovaujate visiems dešiniesiems, nes tarp jų yra daug puikių žmonių. Jūs gebate tyčiotis ir įžeidinėti. Klaidų taip pat yra.

  • Nenustebčiau jeigu poliklinikoje galimai atsiras ir keturkojų gydymo ir reabilitacijos skyrius juk atrodo specialistas bus

  • As manau,kad gydymo istaigose ir sveikatos ministerijoje turi vadovauti medicinini issilavinimas turintys medikai,galintys, reikalui esant ,dirbti tam tikros srites gydytoju.Tik Kupiskyje gali uzimti gydymo istaigu vadovu vietas kurie laimejo konkursa.Ar gydytojas pagal profesija Martinelis, gali gydyti zmones?????????Ar nemazai metu prabuves seime,sugebes gydyti zmones??????Ar klausimai tures atsakymus?????

  • Ponai kupiškėnai vyr gyd. nereikia med. Isilavinimo jis turi išmanyti administravimą jis receptų nerašys.Poliklinikos dirėktorius R.Martinėlis labai puikus žmogus rokiškėnai kas su juo dirbo patys geriausi atsiliepimai kaip jie sako žmoniškas žmogus ir labai jo gaili bet jo reikalas jis pasirinko mūsų kraštą.Taip kad nustokyt taršyti žmones savo liežuviais aplamai ar kada nors kupiškėnams buvo gerai

  • Tikrai nei juoktis nei verkti kai tokios kompetencijos kaip J. Panka laimi konkursą vyr gydytojo-direktoriaus pareigas eiti ką šis būdamas istorikas nusimano apie mediciną apie sudėtingas ligas,vaistus, kai daugumas pacientų kreipiasi ir į vyr.gydytoja ką toks žmogus gali paaiškinti padėti žmogui kai pats tik iš mano apie istoriją aš jo klausiu apie ligą o jis man pasakos apie Trakų pilies praaiti tai nesuvokiami dalykai ar padės meras jam kaip po šios srities truputi specialistas kodėl konkurso reikalavime nebeliko kad kandidatas turėtų med. išsilavinimą labai įdomų kaip vyko administracijos direktoriaus įvertinimas kai pats yra sportininkas tokie cirkai gali būti tik Kupiškyje.Čia matyti, kad turėtų ir respublikinė spauda ir laidos pasidomėti o antrasis tai konservatorius nebuvo į seimą išrinktas gal ir savam Rokiškyje nėra vietos tai į Kupiškį.O kodėl anie direktorei specialistai savo srities turėjo palikti darbo vietas ,pirma tai įsidarbino prie socdemų nes meras buvo ilgalaikėse atostogose, antra paprašė audito atlikti kur meras nenorėjo kad būtų ji atlikta gal yra priežačių kodėl, trečia nebuvo lojalus merui. Ne tik Zigmui nervinės ląsteles žus ,bet ir mums visiems kai tokie specialistai vadovaus ir gydys betrūko dar kokio traktoristo ar karvių melžėjos siaubas.

    • Taigi ne į vyr gydytojus konkursas. Ryt, po šventės, išsiblaivysi ir bus aiškiau.

    • Labai juokinga, kai asmenys, kurie galimai neturi pradinio išsilavinimo, pradeda rašyti komentarus. 1. Gramatika: ne „praaiti“, o praeitį, ne „anie direktorei“, o direktoriai ir t.t., apie tai, kad kableliai egzistuoja visažinis komentatorius iš viso supratimo, matomai, neturi 🙂 2. Kuo susijęs žmonių gydymas ir vadovavimas įstaigai? Gydytojai gydo ligonius, slaugės jiems padeda, vairuotojai vairuoja, valytojai valo, virėjai verda, o administracija, kurios dalis yra direktorius, administruoja, organizuoja procesus. Ar jums atrodo, kad siuvimo įmonei privalo vadovauti siuvėjas, elektros tiekimo įmonei – elektrikas, knygų leidyklai – rašytojas, prekybos tinklui – pardavėjas, o restoranui virėjas, jei taip, man jūsų nuoširdžiai gaila. Jei jūs apie ligas klausinėjate poliklinikos ir ligoninės direktorius ir buhalterius, o švarką ar sijoną prašote išmatuoti siuvyklos direktoriaus ar prekybos vadovo, man jūsų dar labiau gaila. 3. Gal jums bus naujiena, bet Lietuvoje gydytojai nėra laipsniuojami, nėra jaun. gydytojų, vyresn. gydytojų ir vyr. gydytojų. Nemaišykite gydytojų su valstybės tarnautojais, kurie skirstomi į specialistus, vyresniuosius ir vyriausiuosius specialistus, bei patarėjus ir t.t. Todėl jūsų teiginys apie kažkokius vyr. gydytojus parodo visišką neišprusimą, o gal ir intelekto sutrikimą. 4. Jei rokiškėnai vietoj padoraus, jų rajoną sąžiningai atstovavusio Seimo nario, išsirinko rišlaus žodžio nesugebantį ištarti mėsininką, tai kupiškėnai turi tik džiaugtis, kad gerb. Martinėlis darbuosis mūsų rajono labui. Ir pabaigai norėčiau informuoti, kad kvalifikacinius reikalavimus sveikatos įstaigų vadovams nustato ne savivaldybės meras ar administracijos vadovas, o Sveikatos apsaugos ministras. O dabar labai rekomenduočiau grįžti į ketvirtą klasę, kurios, kaip supratau dar nebaigėte ir tęskite mokslus, kad galėtumėte diskutuoti su išsilavinusiais žmonėmis, skaitančiais šį puikų laikraštį.

      • Ačiū už vienintelį adekvatu komentarą, nes daugumos supratimas žemiau plintuso lygio.

      • Prieš komentuojant ir apšaukinėjant kitus turint intelekto sutrikimų, gal pasidomėk kas yra vyr. gydytojas. Jei tu manai, kad vyr. gydytojas yra neegzistuojančios pareigos, tai gal laikas pačiam(-ai) padėti partinius vadovėlius į šalį ir nors minimaliai pasidomėti medicinos įstaigų vadovavimo principais. Ar bent jau pagooglink.
        Kad kartais iš „didelio“ išprusimo kervirtoje klasėje neatsidurtum.

      • Bet jau ligoninei vadovauti tai tikrai turėtų vadovauti su medicina susijęs darbuotojas

        • Su medicina ar medicinos vadyba? Esam matę medikų valdžioje.

  • Įdomi su konservatoriais sėdinčių dviejų gydytojų nuomonė. Ar tai ligoninės žlugdymas, ar nauja era.

  • Apsaugok ir apšvies Kupiški ko toliau į mišką tuo medžių daugiau tik labai gaila kad jie kreivi ir sleivi

  • O kuo blogi šie kandidatai? Protingi, nori dirbti Kupiškio labui..reikia tik džiaugtis, kad dar atsiranda norinčių vadovauti..keistas mąstymas

    • Daug protingų Kupiškyje, daug norinčių ir dirbančių Kupiškio labui.
      Taip, gyd. Martinėlis turi mediko vadovo patirtį. Sėkmės jam.

      • Geriau sekasi medžius kirsti ežero apasaugos juostoje…

    • Dirbti ir vadovauti yra skirtingos sąvokos. Ką p. Julius be savo rėkavimo Lietuva lietuviams, kitos pakraipos piliečiams ne, patirties LIDLe ir visiškos tylos Kupiškio savivaldybėje dirbant nesuprasi ką turi kompetencijos dirbti vadovu? Neturiu nieko prieš, bet kai istorikas vadovauja gydymo įstaigai, veterinorius rajonui,fizrukas seime tai š… ant Lietuvos ir gaunas

  • Apsaugok Viešpatie Kupiškį ir Lietuvą nuo pablūdėlių. Visi juokės kad prie ruskio nemokantys ir nesugebantys dirbti vadovavo kitiems, dabar prie kregždučių dar baisiau. Tam ir patarlė – kas nedirba, tas neklysta, o kas neklysta, tas didesnę algą ir postą gauna, tik svarbu toj partijoj būti

  • Gaila dėl Juliaus… Jis buvo labai geras tarpinstitucinio bendradarbiavimo specialistas. Vietoje jo, neįsivaizduoju kito žmogaus…. Bet… Kuo didžiausios sėkmės!

  • Prašytume žurnalistų paskelbti administracijos direktoriaus K.Jakšto komisijos sudėtį. Ačiū.

  • Abu Kęstučio Jakšto barjerą įveikė ir pateko į II konkurso etapą. Jo metu su abiem konkurso dalyviais kalbėjosi rajono meras Dainius Bardauskas.
    Mere, paaiškinkit savo sprendimą.

  • Jakštui ir Bardauskui pedagoginio istorikas Panka geriau negu buvęs direktorius protingas chirurgas iš Rokiškio. Kas čia Kupiškyje dedasi?

  • Vel Zigmui 10mln nervinių ląstelių žus

  • Dėl Pakos tai biškį juokinga. O gal bus gerai.

Rekomenduojami video