2024/04/23

 

ŽVEJŲ NORUS PILDANČIŲ VERSLININKŲ ATEITIS – BLIŪKŠTA

„Kupiškėnų starkėno“ įkūrėjas Evaldas Varnauskas prisipažino per karantiną beveik visą dieną praleidžiantis ant ledo. Nuotraukoje su pirmu šią žiemą ant marių ledo pagautu laimikiu – lydeka, kai šią žuvį dar buvo galima žvejoti. Primename, kad nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d., norint užtikrinti lydekų apsaugą prieš nerštą ir jo metu, lydekas gaudyti draudžiama. Nuotrauka iš Evaldo Varnausko asmeninio albumo

Karantiną švelninti planuojama, bet ribojimų tarp savivaldybių panaikinti dar tikrai neketinama. Šis draudimas erzina žvejus iš kaimyninių rajonų, kurie prasidėjus poledinės žūklės sezonui masiškai nutūpdavo žuvingumu garsėjančių Kupiškio marių ledą.

Antras karantinas smaugia ir su žvejyba vienaip ar kitaip susijusį smulkųjį verslą – netenkama didelės dalies pajamų, o kai kurie verslininkai jau svarsto ir apie emigraciją.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Parama – kiškio ašaros

Ankstesnėmis įprastomis, pandemijos nepaliestomis, žiemomis vos tik Kupiškio marios pasidengdavo pirmu ledu, jį nutūpdavo žvejai. Jų būdavo gyva galybė, o ir tie žvejai ne kartą kėlė siūlymą, kodėl Kupiškio rajone tiek nedaug vietų žvejams nakčiai apsistoti, galbūt dar daugiau jų iš visos Lietuvos atvažiuotų.
Deja, šią žiemą Kupiškio marios, nors ir pasidengusios tvirtu ledu, kone tuščios.

Tarytum būtų kita realybė – norint suskaičiuoti ant marių ledo žvejojančius (net ir savaitgalį!) žmones pakanka abiejų rankų pirštų.

Karantinas neigiamai paveikė ir su žvejyba vienaip ar kitaip susijusį smulkųjį vietos verslą.

Įvairias paslaugas žvejams Palėvenėlėje teikiančio „Kupiškėnų starkėno“ savininkas Evaldas Varnauskas neslėpė liūdesio.

Plačiau skaitykite vasario 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Dvesia tas mūsų miesteliokas po biškuti kaip senas brysius

Rekomenduojami video