2024/04/18

 

VASARIO MĖNUO – DARBYMETIS VETERINARAMS

Veterinarijos gydytojo Vigilijaus Balčiūno manymu, šunų ir kačių sterilizacija yra ne gyvūno žalojimas, o privalomas dalykas, kurį kiekvienas atsakingas šeimininkas turėtų padaryti savo ir mylimo gyvūno labui. Autorės nuotrauka

Veterinarijos gydytojo Vigilijaus Balčiūno manymu, šunų ir kačių sterilizacija yra ne gyvūno žalojimas, o privalomas dalykas, kurį kiekvienas atsakingas šeimininkas turėtų padaryti savo ir mylimo gyvūno labui.
Autorės nuotrauka

Taip jau gamtos surėdyta, kad artėjant kalendoriniam pavasariui prasideda šunų ir kačių ruja.

Šis laikotarpis veterinarams labai darbingas. UAB „Stalgvita“ veterinarijos gydytojas Vigilijus Balčiūnas ragino kačių ir šunų mylėtojus nedelsti ir pasirūpinti savo gyvūnų kastracija ar sterilizacija.

Tai atlikti būtina ne tik šeimininko, bet ir paties gyvūno labui.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Sterilizacijos ir kastracijos privalumai

Liūdna tiesa – kasmet gimstančių šuniukų ir kačiukų yra akivaizdžiai daugiau negu norinčių juos laikyti žmonių. Tūkstančiai gyvūnų jauniklių sunaikinami arba be gailesčio išmetami į atokias vietas, kad patys kamuodamiesi nugaištų.

Kastracija ir sterilizacija yra viena paprasčiausių ir saugiausių būdų išvengti atsitiktinio susikergimo, nepageidaujamų rujos reiškinių namų aplinkoje, taip pat ši procedūra padės gyvūnui išvengti tam tikrų sveikatos problemų, netgi kai kurių vėžinių ligų.

Plačiau skaitykite vasario 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video