2024/04/26

 

JUDAMA MASINIO SKIEPIJIMO NUO COVID-19 LINK

ELTOS nuotrauka

Numatyta, kad rajono gyventojai bus skiepijami ambulatorijose, kaimo medicinos punktuose ir Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre.
ELTOS nuotrauka

Visos šalys tikisi, kad gerės vakcinų nuo COVID-19 ligos tiekimas ir rengiasi masiniam gyventojų vakcinavimui. Su šiuo procesu susiję saugaus vakcinų pristatymo, laikymo ir panaudojimo klausimai, skiepijimo organizavimo, informacijos apie šių skiepų naudą sklaidos reikalai.

Kaip šis procesas vyksta Kupiškio rajone?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pedagogus pasiekė greitieji testai

Apie rajono gyventojų skiepijimo organizavimą papasakojo Savivaldybės gydytoja Karina Vasiljeva. Pasak jos, į Kupiškį jau atgabenti greitieji testai pedagogams. Bus ištestuoti visi mokytojai, kurie turi nuolatinį ir laikiną kontaktą su mokiniais.

Greitaisiais testais nustačius, kas turi COVID-19 antikūnų, kas neturi, bus sudaromi norinčių skiepytis mokytojų sąrašai. Gavus tuos sąrašus Sveikatos apsaugos ministerijai bus pateiktas atitinkamo vakcinos kiekio užsakymas, sudaryti skiepijimo grafikai ir gavus vakcinos skiepijama.

Vakciną Kupiškis gauna per Respublikinę Panevėžio ligoninę. Jei kas iš tos dienos pagrindinio sąrašo neatvyksta pasiskiepyti, tada kviečiami skiepytis asmenys iš rezervinio sąrašo. Atidėlioti vakcinavimo tokiais atvejais negalima, nes iš šaldiklių išimtą vakciną reikia sunaudoti per 5 dienas. Išimtą iš 70 laipsnių šalčio „Pfizer-BioNTech“ vakciną tiek dienų galima laikyti teigiamoje, iki 2–8 laipsnių, temperatūroje.

Plačiau skaitykite vasario 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video