2024/04/27

 

ŽIEMOS ŠALTIS – DŽIAUGSMINGAS IR APGAULINGAS

Julius Baltakis – ugniagesys, tad maudynės eketėje suteikia jam didžiulį kontrastą. „Man to labai reikėjo“, – tvirtino pašnekovas.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovo albumo

Kiek daugiau nei prieš savaitę, paspaudus stipresniam šaltukui, jo nebijantys drąsuoliai nėrė į ledinį vandenį ir tokių ekstremalių maudynių akimirkomis džiaugėsi socialiniuose tinkluose.

Medikai ir visuomenės sveikatos specialistai perspėja – ne tik maudynės šaltame vandenyje, bet ir kitos žiemiškos pramogos, jei joms nesame tinkamai pasiruošę, gali baigtis urologinėmis ligomis ar net nušalimais.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Nėra taip šalta, kaip atrodo

Pasvalio rajone gyvenantis Julius Baltakis maudynėmis lediniame vandenyje susižavėjo pernai. Išbandyti šią pramogą paskatino draugas, pakvietęs jį kartu dalyvauti naktinėse maudynėse Radviliškyje.

J. Baltakis tvirtino, kad maudynėms ruošėsi iš anksto, t. y. grūdinosi maudydamasis po šaltu dušu ir laiką vis ilgino. Praėjusių metų sausį pirmą kartą dalyvauti naktinėse maudynėse taip patiko, kad tą pačią naktį grįžęs namo dar kartą išsimaudė vandens telkinyje netoli namų.

Šią žiemą jis maudėsi jau keturis kartus. Bene šalčiausios maudynės buvo stingdant beveik 20 laipsnių šalčiui. Pasvalietis tvirtino, kad nėra taip šalta maudytis, kaip atrodo.

Plačiau skaitykite sausio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video