2024/04/19

 

ĖJIMAS LEDU – RIZIKINGA PRAMOGA

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Vaikščiojant ledu derėtų pagalvoti ir apie savo, ir apie kitų žmonių saugumą. Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad būtina laikytis saugaus elgesio reikalavimų, antraip pramogos ant vandens telkinių ledo gali būti pražūtingos. Taip pat svarbu įvertinti ledo storį. Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra didesnis nei 7 cm.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Kokia žiema, jei nėra ledo. Vos tik pasirodžius pirmam ledui ant vandens telkinių lipa ir žvejai, ir čiužinėti mėgstantys vaikai, ir net aktyvų gyvenimo būdą propaguojantys sveikuoliai.

Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad būtina laikytis saugaus elgesio reikalavimų, antraip pramogos ant užšalusių vandens telkinių gali būti pražūtingos.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kada ledas būna tvirtas?

Pirmas ledas ant vandens telkinių buvo susiformavęs praėjusių metų gruodį, prieš didžiąsias žiemos šventes. Jis buvo gana plonas, tačiau poledinės žūklės mėgėjų netrūko. Ledu pasidengė ne tik nedideli Kupiškio rajono vandens telkiniai, bet ir Kupiškio marios. Žvejų teigimu, bene tvirčiausias marių ledas buvo ties Vainiūniškio ir Laukminiškių kaimais.

Plačiau skaitykite sausio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video