2024/03/29

 

VALDA RIDIKAITĖ APIE KARANTINĄ: „DABAR VISI GALIM PASIJUSTI KAIP REALYBĖS ŠOU DALYVIAI“

Gyvenimas uždarytiems varė iš proto

Dar 2017 metais TV3, TV6 bei TV3 play transliavo paskutinį Lietuvoje organizuotą muzikinį realybės šou — „Aš – Superhitas“. Į konkursą buvo surinkti įvairūs muzikantai, kuriuos 10 savaičių uždarė Gariūnuose esančiose patalpose, paliko be telefonų, knygų, stalo žaidimų bei 24valandas per parą transliavo jų gyvenimą.

Realybės šou finalininkė Valda su šypsena prisimena patirtį ten: „Poveikis psichinei mūsų būklei buvo akivaizdus, ko gero dėl to žiūrovai turėjo progą pamatyti kalnus dramų. Meilės, pykčių, intrigų, nuogų pasilakstymų po patalpas – superhite netrūko nieko. Visgi atvykome dėl muzikos — tad „apsikabinome“ ją, dainavome, repetavome. Pamokos su Vaidotu Baumila, Mariumi Repšiu, Pauliumi Šimkūnu, Povilu Meškėla bei Deivydu Zvonkumi buvo kaip šviesos spindulys tarp keturių sienų, kur buvo užklijuoti net langai – net nežinojome koks oras, nematėme, kada žiema perėjo į vasarą. Tiesioginės transliacijos ir pasirodymai su gyva grupe slenkant savaitėms — tai buvo mūsų tikslas, dėl ko pasileidome į tokį išbandymą.“

Dabartinė situacija primena realybės šou gyvenimą

Dabartinė situacija pasaulyje priminė merginai šią patirtį. Valda sako, kad naujienos apie miestų uždarymus, sustiprintą karantiną nekelia džiaugsmo ir jai – atlikėja augusi didelėje šeimoje, tad kaip ir daugeliui iš mūsų, Kalėdos – viena didžiausių švenčių, kai kartą per metus susirenka visa šeima. Visgi jaunoji kūrėja ragina išlikti visus sąmoningais: „Žinoma, kad mačiau visus burbančius, pykstančius. Visada laisvę laikiau didžiausia vertybe, tuo galime įsitikinti ir dabar, tačiau reikia suvokti, kad pasaulis niekur nepabėgs, o tik išliks stabilesnis, jei galų gale leisime sau pailsėti. Žmonės aiškina, kad taip ribojamos jų laisvės, „kad važiuoja stogas“. Kai galiu palyginti savo patirtį realybės šou, man daug lengviau žiūrėti į viską pozityviai – dar vis turime langus, technologijos leidžia kontaktuoti su artimaisiais visame pasaulyje, didžioji dalis netgi galime ir toliau dirbti. Galų gale kokia prabanga galėti įkvėpti gryno oro.“ Merginos nuomone, chaosui pasibaigus, tik dar labiau vertinsime tai, ką turime. O turime labai daug.

Svarbiausia žvelgti į situaciją pozityviai

Kaip ir realybės šou „Aš – Superhitas“, taip ir realybėje atėjus karantinui Valda leidžia su muzika. Šiandien ji pristato savo dainą „Kopose“.

Nors kopos sunkiai pasiekiamos karantino laikotarpiu, gitaristė vaizdo klipą kartu su Tomu Poška nufilmavo visai šalia Vilniaus, o kuriant galutinį dainos skambesį aktyviai dirbo nuotoliniu būdu su Dominyku Loda: „Tik karantino dėka daina yra tokia, kokia yra. Grįžau prie savo šaknų, prie to, kuo esu, prisiminiau be proto talentingus draugus ir tik dėl esančios situacijos pasirinkau gamtą visai šalia Vilniaus. Galų gale viskas išėjo netgi dar geriau nei tikėjausi. Tikiuosi, kad pavyks atnešti šilumos į kiekvieno klausytojo namus. Jos reikia daugiau nei bet kada. O kaip ir juokauju – pažiūrėkime į situaciją pozityviai ir visi kartu pasijuskime kaip realybės šou dalyviai“.

Valdos Ridikaitės inf., Tomo Poškos nuotrauka

Kviečiame paklausyti naujos Valdos dainos: https://www.youtube.com/watch?v=QA8sP3aT94M&list=PLaf_gPfSxwOveHmk_UrAVGCIvaRIOFXfN&index=1&ab_channel=ValdaRidikait%C4%97

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Čia tuk sulyginimas uždaru erdviu, o ne kazkokio tv projektėluo garbinimas. O psichodeliniu dainu mažoka Lietvoj, reikia ju

  • Iš kai kurių ankstesnių šios merginos viešų pasisakymų aišku, kad ji tiesiog susireikšminusi provincialė sudalyvavusi didžiausiame jos gyvenimo įvykyje realybės šou. Ir dėl to jau turinti kompetentingą nuomonę apie viską ir visus.
    O ir muzika kažkokios pusiau psichodelinės klejonės. Būkim realistai.

  • Visada viskas turi pradžią ir pabaigą. Ir kad ta mūsų liga nesitęstų begalybę, tikrai užsidarykime, pailsėkime,paklausykime muzikos malonios ausiai ir sielai.Tikrai laikas nusiimti įtampą ir baimę,o Valdai sekmingų naujų dainų telieka palinkėt.

  • Kas iš to?…

Rekomenduojami video