2024/03/28

 

VAIKAI FESTIVALIO SPEKTAKLIUS ŽIŪRĖS VIRTUALIAI

Šeimos teatras „Lino lėlės“ rodė lėlių spektaklį vaikams ir visai šeimai „Vilkas ir septyni ožiukai“, aktorius Linas Zubė. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šeimos teatras „Lino lėlės“ rodė lėlių spektaklį vaikams ir visai šeimai „Vilkas ir septyni ožiukai“, aktorius Linas Zubė.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šiemet trečią kartą Kupiškyje spalio 7–9 dienomis lėlių teatrų festivalis „Vaikai ir lėlės“ vyko be mažųjų žiūrovų. Nuo spalio 5 dienos rajone dėl didesnės COVID-19 ligos grėsmės uždrausti kultūriniai renginiai, repeticijos.

Vis dėlto festivalis nesužlugo. Jo organizatoriai nutarė visus šio festivalio spektaklius nufilmuoti ir skaitmenines laikmenas su įrašais perduoti darželiams ir mokykloms, kad vaikai galėtų pamatyti festivalio profesionalių lėlių teatrų spektaklius virtualiai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kaip gimsta teatras

Apie lėlių teatrų festivalį pasikalbėjome su Kupiškio kultūros centro direktore Jolita Janušoniene. Pasak jos, dėl festivalio spektaklių filmavimo buvo tartasi su rajono Ekstremalių situacijų komisija. Ši komisija atsižvelgė į situaciją ir pritarė šiam sumanymui.

„Lėlių teatrų festivalis „Vaikai ir lėlės“ šiemet turėjo vykti gegužės mėnesį, bet dėl karantino, paskelbto šalyje, tuomet nutarta jį perkelti į rugsėjo pabaigą ir spalio pradžią. Deja, šį kartą vėl buvo nepalankus tam metas. Tik pirmus du šio projekto renginius rugsėjo pabaigoje pavyko surengti gyvai.“

Plačiau skaitykite spalio 10 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video