2024/03/29

 

KORONAVIRUSAS NEIŠGĄSDINO IŠTIKIMŲ TEATRO MYLĖTOJŲ

Daugiausia žiūrovų balsų surinko „Solo teatro“ monospektaklis „Buda palėpėje“. Dramos autorė, režisierė ir aktorė Birutė Mar (sėdi antra iš dešinės) teatro kalba pasakojo apie japonų emigraciją į Ameriką, jų vergovę svetur, lemtingą Perl Harboro rytą ir masinį japonų tautos naikinimą. Festivalio „Art do“ laureatui skirta 1 000 eurų premija. Nuotrauka iš Kupiškio kultūros centro archyvo

Rugsėjo 15–20 dienomis praūžė penktasis Unės Babickaitės Lietuvos profesionalių teatrų festivalis „Art do“. Kaip ir kasmet, buvo renkamas teatras-laureatas, kuriam skirta 1 000 eurų premija. Šiemet daugiausia žiūrovų simpatijų pelnė „Solo teatro“ monospektaklis „Buda palėpėje“.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Išgyvena sudėtingą laikotarpį

Visuotinis karantinas smarkiai pakoregavo Lietuvos kultūrinį gyvenimą. Ne išimtis ir Kupiškio kultūros centras. Festivalis „Art do“, inicijuotas režisierės Nijolės Ratkienės, turėjo įvykti kovo mėnesį, bet dėl koronaviruso protrūkio nukeltas į rudenį. Todėl Kupiškio kultūros centras patyrė tam tikrų moralinių ir finansinių nuostolių.

Pasak Kultūros centro direktorės Jolitos Janušonienės, dalis teatrų nebegalėjo atvažiuoti rugsėjį, nes buvo suplanavę vykti kitur, tad reikėjo rasti sprendimą, kokiais teatrais reikėtų pakeisti nebegalinčius atvykti teatrus. Dėl nebeatitinkančių datų, teatrų pavadinimų ir kitos pasikeitusios informacijos Kultūros centras turėjo iš naujo išleisti informacinius lankstinukus ir kitą festivalio sklaidos medžiagą. Be to, nuolat tvyrojo įtampa, kad dėl ekstremalios padėties šalyje festivalį gali tekti bet kada atšaukti.

Plačiau skaitykite rugsėjo 22 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video