2024/04/16

 

RUGSĖJO 1-ĄJĄ DRAUDŽIAMA PREKYBA ALKOHOLINIAIS GĖRIMAIS

Rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, galioja draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais, primena Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD).

Draudimo prekiauti šią dieną alkoholiniais gėrimais išimtis yra taikoma tik ūkio subjektams, vykdantiems veiklą viešojo maitinimo vietose. NTAKD primena, kad norint šią dieną prekiauti alkoholiniais gėrimais, kavinė ar baras turi realiai teikti viešojo maitinimo paslaugas – išpilstyti alkoholinius gėrimus į kavinei įprastą tarą, sudaryti sąlygas alkoholinius gėrimus klientams vartoti tik vietoje.

NTAKD duomenimis, 2017 metais nustatyti 5 pažeidimų atvejai, 2018 metais – 9, 2019 metais – 6. Panaši tendencija yra ir dėl apsinuodijimų alkoholiu šią dieną – 2017 metais nustatyti 3 atvejai, 2018 metais – 6, iš jų 3 nepilnamečiai, pernai – 1 atvejis ir nei vieno nepilnamečio.

Rugsėjo 1-ąją departamentas skirs ypatingą dėmesį prekybos alkoholiniais gėrimais vietų stebėsenai ir priežiūrai.

Alkoholio kontrolės įstatymas įmonėms, pažeidusioms draudimą, numato baudas nuo 289 eurų iki 868 eurų, o už šių reikalavimų pažeidimą, padarytą pakartotinai per dvejus metus nuo baudos paskyrimo, – skiriama bauda nuo 868 eurų iki 1448 eurų.

ELTA, Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video