2024/04/19

 

STOVYKLAUK AKTYVIAI BIBLIOTEKOJE

Nepaisant sudėtingo laikmečio, Rudilių Jono Laužiko universalaus daugiafunkcio centro darbuotojai surengė mokinių stovyklą, kuri šį kartą pavadinta „Stovyklauk aktyviai“. Pažintį su Kupiškio rajonu ir miestu jaunieji stovyklautojai rugpjūčio 3 d. pradėjo viešnage Kupiškio viešojoje bibliotekoje.

Jie ne tik susipažino su darbuotojais, teikiamomis paslaugomis, bet ir išbandė kūrybines užduotis valdydami mechaninius kūrybinio paketo įrenginius, sužinojo, kas yra vinilinė plokštelė ir kaip vadinasi prietaisas garsui iš šios plokštelės atgaminti, svėrė sunkiausią bibliotekos knygą (Š. Saukos tapybos albumas svėrė daugiau kaip 6 kilogramus), sužinojo, kiek knygų saugoma bibliotekoje, lankėsi pagalbinėse bibliotekos patalpose buvusiose kareivinėse.

Čia sužinojo, kam reikalingi jau atgyvenę prietaisai – laidinis analoginis telefonas, magnetofonas, siaurajuosčio kino demonstravimo aparatai ir kiti panašūs praėjusio šimtmečio įrenginiai.
Viešnagę baigėme centrinėje miesto aikštėje, kur veikia bibliotekos vasaros skaitykla. Linkėdami sėkmingo stovyklavimo išsiskyrėme su smalsiais mokinukais iki naujų susitikimų.

Kupiškio viešosios bibliotekos inf. ir nuotraukos

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video