2024/04/25

 

KOKIE YRA SVARBIAUSI DANTŲ IMPLANTACIJOS PRIVALUMAI?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Atkurti smarkiai pažeistus ar prarastus dantis yra svarbu ne vien tik dėl estetikos, todėl mokslininkai ir odontologai ilgą laiką ieškojo būdų, kurie galėtų užtikrinti kiek įmanoma efektyvesnį dantų atkūrimo metodą. Šiandien galime pasidžiaugti, kad ilgametis darbas davė tikrai puikių rezultatų – dantų implantacija padeda iš tiesų efektyviai atstatyti išrautus ar iškritusius dantis. Nors kartais vis dar nusprendžiama rinktis ne dantų implantavimą, bet išimamus dantų protezus, tačiau tenka pripažinti, kad implantacija turi kur kas daugiau privalumų. Taigi, kokie jų gali būti laikomi pačiais svarbiausiais?

Galimybė užtikrinti maksimalų komfortą

Išimamus protezus nešiojantys žmonės neretai skundžiasi, kad tokie protezai nėra pakankamai patogūs – jaučiamas diskomfortas ne tik kramtant, bet taip pat ir kalbant. Nors prekyboje galima rasti protezams skirtų klijų, kurie gali garantuoti didesnį dirbtinių dantų stabilumą, tačiau net ir juos naudojant ne visada užtikrinamas pakankamas komfortas. Kai siekiama, kad tektų patirti kiek įmanoma mažiau nepatogumų, dantų implantacija tikrai gali būti pačia geriausia išeitimi – tokius dirbtinius dantis pasirinkę žmonės neretai teigia, kad implantai niekuo nesiskiria nuo natūralių dantų.

Suteikiama ilgametė garantija

Dantų implantai praktikoje taikomi daugiau nei kelis dešimtmečius, ir per šį laikotarpį pavyko įsitikinti, kad implantų tarnavimo trukmė įprastai siekia ne mažiau nei trisdešimt metų. Deja, to negalėtumėme pasakyti apie išimamus dantų protezus, kurie įprastai yra gaminami iš plastiko: tokie dirbtiniai dantys yra ganėtinai lengvai pažeidžiami, todėl korekcijas gali tekti atlikti pernelyg dažnai.

Apsauga nuo žandikaulio tirpimo

Gamta yra tiesiog nuostabi: kai organizmas nesinaudoja tam tikromis funkcijomis, tam tikros kūno dalys gali tiesiog… imti nykti. Tą galime pasakyti ir apie žandikaulio kaulą: jei jis negauna pakankamos apkrovos, ilgainiui ima tirpti, ir tai turi didelį poveikį ne tik bendrai veido išvaizdai, bet taip pat ir kramtymo funkcijai. Pasirinkus dantų implantus viso to galima išvengti, tačiau svarbu pasirūpinti, kad ši odontologinė procedūra būtų atliekama ganėtinai greitai.  Jei ilgą laiką vietoj prarasto danties nėra įsriegiamas implantas, vėliau gali tekti atlikti papildomas procedūras – žandikaulio kaulo priauginimą ar sinusų pakėlimą. Tai, žinoma, apsunkina procedūrų atlikimo eigą bei reikalauja didesnių investicijų.

Pasidomėkite siūlomomis galimybėmis

Jei svarstote apie tokį dantų atkūrimą, tiesiog pasitarkite su specialistais, kurie įvertins dabartinę dantų būklę, ir galės pasiūlyti tinkamus sprendimus. Daugiau informacijos apie dantų implantaciją galite rasti internetinėje svetainėje dantugydytojas.lt/paslaugos/dantu-implantacija/.

Dantugydytojas.lt inf.

Už. Nr. 1121

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video