2024/04/16

 

SKAPIŠKYJE – NEMARI TEATRO DVASIA

Jaunieji festivalio šeimininkai – Kupiškio kultūros centro Skapiškio padalinio vaikų ir jaunimo teatro studija „Ku-kū“ (vadovė Vita Vadoklytė). Vilės Leščinskienės nuotrauka

Nuvilnijo rugpjūčio 7–9 dienomis vykęs dvidešimt ketvirtasis festivalis – devintoji senjorų teatrų šventė „Pienės pūkas“. Anot organizatorės, režisierės Vitos Vadoklytės, festivalis praėjo puikiai – koronavirusas nesugriovė planų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Teatras keičia(si)

„Festivalis Skapiškiui davė labai daug šviesos. Gimsta viltis, kad tokie renginiai reikalingi. Tikimės, kad festivalis nepaliks pasekmių ir teatrinis virusas bus stipresnis“, – pozityvumo nestokojo V. Vadoklytė.

„Pienės pūko“ festivalyje dalyvavo mėgėjų ir profesionalų teatrų kolektyvai iš Kauno ir Vilniaus miestų, Panevėžio rajono, teatralai iš kaimyninių – Latvijos ir Lenkijos šalių.

Skapiškėnas režisierius Agnius Jankevičius šiemet pristatė juodo humoro satyrą „Reforma“. Spektaklio įkvėpimo šaltiniu tapo pabėgėlių migracija ir mokytojų streikai.

Pirmą dieną visi teatro mylėtojai su nekantrumu laukė kupiškėnams gerai žinomo, iš Skapiškio kilusio režisieriaus Agniaus Jankevičiaus spektaklio „Reforma“. Režisierių sutikome visai netyčia, užklydę į didžiąją salę – ten kaip tik vyko spektaklio repeticija.

Žymus Lietuvos režisierius, pastatęs ne vieną dešimtį spektaklių, sukūręs daug vaidmenų teatre ir kine, prisipažino teatrą pamilęs tik režisierės V. Vadoklytės dėka.

„Faktiškai iki tol, kol nevaidinau teatre, man nelabai kas buvo įdomu, nebent draugai ir televizorius“, – be užuolankų kalbėjo A. Jankevičius.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video