2024/04/18

ADOMYNĖS DVARE ATSIRADO MEILĖS ALĖJA IR NAUJŲ SKULPTŪRŲ

Adomynėje liepos 28 dieną vyko respublikinio medžio drožėjų ir skulptorių plenero „Kai medis ir akmuo prabyla“ uždarymo renginys. Plenero dalyvių kūriniai buvo įkurdinti dvaro parke.

Dauguma iš jų funkcionalūs ir ypač vaikams suteiks daug džiaugsmo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio svečius, susirinkusius prie Adomynės dvaro, apžiūrėti plenero dalyvių darbų dvaro parke pakvietė dvaro ponia (Adomynės bendruomenės pirmininkė Virginija Pakalniškienė). Savo darbus išsamiau pristatė patys jų autoriai medžio drožėjai, skulptoriai, tautodailininkai ir amatininkai: Vidas Jatulevičius, Gintaras Varnas, Eduardas Titas, Vidmantas Zakarka, Vytautas Jasinskas, Alvydas Mažeikis, Jonas Vaicekauskas.

Šiame plenere dalyvavo ir du rajono tautodailininkai. Akmentašys V. Jasinskas sukūrė akmeninio gaidžio skulptūrą su metaliniu pavadėliu ir akmeninį įsimylėjėlių suolelį naujai parko Meilės alėjai.

Kalvis Gintautas Vaitonis padarė visoms skulptūroms informacinių lentelių metalinius laikiklius.
Po darbų apžiūros renginio dalyviai buvo pakviesti į dvarą. Ten skambėjo sveikinimo kalbos ir padėkos plenero organizatoriams Adomynės bendruomenei ir Kupiškio kultūros centro Adomynės padaliniui bei jo dalyviams, buvo teikiamos atminimo dovanos. Koncertavo Dusetų kultūros centro vokalinis ansamblis „Trio Lagaminas“ (vad. Margarita Simukaitytė).

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video