2024/03/28

 

PER BRANDOS EGZAMINUS DAUG ŠIMTUKŲ

Valstybiniai brandos egzaminai Kupiškio rajone šiemet dėl COVID-19 pandemijos vyko vėliau nei pernai. Anot Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Valdos Tilienės, Kupiškio rajone šiemet yra dešimt šimtukų, iš kurių aštuoni – anglų kalbos. Po vieną šimtuką gavo lietuvių kalbos ir matematikos egzaminus laikę abiturientai. Pernai Kupiškio rajone šimto balų įvertinimą gavo septyni kandidatai. Autorės nuotrauka

Valstybiniai brandos egzaminai Kupiškio rajone šiemet dėl COVID-19 pandemijos vyko vėliau nei pernai. Anot Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Valdos Tilienės, Kupiškio rajone šiemet yra dešimt šimtukų, iš kurių aštuoni – anglų kalbos. Po vieną šimtuką gavo lietuvių kalbos ir matematikos egzaminus laikę abiturientai. Pernai Kupiškio rajone šimto balų įvertinimą gavo septyni kandidatai.
Autorės nuotrauka

Šių metų valstybinių brandos egzaminų sesija Kupiškio rajono abiturientams buvo gana sėkminga. Daugumos egzaminų rezultatų vidurkis rajone aukštesnis už Lietuvos vidurkį, be to, galima pasidžiaugti net dešimčia šimtukų.

Kaip ir visoje Lietuvoje, kupiškėnams abiturientams prasčiausiai sekėsi matematika. Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Valda Tilienė tvirtino, kad mokinių ir mokytojų smerkti nereikėtų, nes problema slypi giliau.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Užsienio kalba – geriau nei gimtoji

Valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikyti šiemet rinkosi Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir Subačiaus gimnazijos abiturientai. Gimtosios kalbos egzaminą laikė daugiau nei šimtas kandidatų. Vienas abiturientas surinko 100 balų, beveik dešimt gavo 86–99 balus (išlaikė aukštesniu lygmeniu), apie šešiasdešimt surinko 36–85 balus (išlaikė pagrindiniu lygmeniu).

Apie trisdešimt įvertinta 16–35 balais (išlaikė patenkinamu lygmeniu). Penki kandidatai egzamino neišlaikė.

Mokyklinį lietuvių kalbos egzaminą daugiausia laikė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labai talentingas vaikinas. Sėkmingai pasirinkti jam tolimesnį mokymąsi ir gyvenimo kelią. 🙂

  • Įdomu, kad už matematiką gavo 100 proc.? Talentas tas žmogus, pagarba, nes šįmet matematikos kas trečias neišlaikė, o šimtukus gavo vos vienetai.

Rekomenduojami video