2024/03/28

 

DEBIUTINĖJE PARODOJE – DEBESŲ KOLEKCIJA

Parodos autorė Dalia Papučkienė (viduryje) sulaukė didelio bendradarbių ir draugų palaikymo.
Parodos autorės akimis, debesys danguje – tartum gyvenimo akimirkos, kurios nuplaukia ir nebegrįžta. Tad gyvenimu reikia džiaugtis čia ir dabar.

Niekuomet žmogus nėra toks gražus, koks jis būna kurdamas. Būtent tokia filosofo Vydūno citata galima pristatyti Kupiškyje gyvenančios Dalios Papučkienės mėgėjiškų fotografijų parodą. Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vaikų registratūroje dirbanti moteris teigė visuomet mačiusi pasaulį kiek kitaip nei visi ir tik šiemet, geros bičiulės paskatinta, išdrįso savo kūrybą parodyti viešai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

„Nuo pat mažų dienų buvau jautri svajoklė, o dangus buvo tarsi gyvenimas, kuris kaip tie debesys nuplaukia ir daugiau nebegrįžta. Antro tokio pat debesies niekur nėra“, – teigė parodos autorė.

Dalia Papučkienė tik šiemet išdrįso pristatyti savo kūrybą viešai. Sveikinimų buvo tiek daug, kad kažkas pašmaikštavo, jog dabar autorė bus įkvėpta surengti bent dešimt parodų.

Kai kiti žmonės danguje matydavo tik debesis, D. Papučkienė kiekviename jų įžvelgdavo kokią nors figūrą. Tai kokį daiktą, gyvūną ar mistinį veikėją pamatydavo. Šių metų pavasarį bėgiodama gamtoje pamatė gražius debesis ir padarė keletą nuotraukų.

Nuotraukas parodė gerai draugei, kuri paskatino Dalią sukurti visą galeriją. Tada ant Kupiškio kultūros centro didžiosios salės sienų ir atsirado pirma nuotraukų paroda, pavadinta „Debesų kolekcija“. Anot D. Papučkienės, visos nuotraukos darytos spontaniškai išmaniuoju telefonu.

Į parodos atidarymą D. Papučkienės pasveikinti atėjo gausus bendradarbių kolektyvas – Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro darbuotojai. Kolektyvo nariai ir kiti geri draugai D. Papučkienei skyrė pačius gražiausius žodžius ir linkėjo neprarasti nuoširdumo. Kažkas pašmaikštavo, kad dabar autorė bus įkvėpta sukurti bent dešimt parodų.

D. Papučkienė pagal profesiją – bendrosios praktikos slaugytoja. Studijuoti kokią nors menišką specialybę ji nuo vaikystės svajojusi, bet to padaryti nebuvo sąlygų. Užtat į kūrybą pasinėrusi D. Papučkienės dukra. Ji metė biologijos studijas ir įstojo į Vilniaus dailės akademiją. Sūnus šiemet – dvyliktokas. Jis labai gražiai piešia, bet mamos teigimu, nori labiau apčiuopiamos profesijos.

Parodos autorė Dalia Papučkienė (viduryje) sulaukė didelio bendradarbių ir draugų palaikymo.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kur dabar surūgusių kupiškėnų teisėjai? Ar tarp kuriančių žmonių tų visažinių teisėjų?

    • Gerai pasakei, surūgusius teisia, bet užtai kuriančius giria! Nu bet dovanok, bet ką tu turėjai omeny antru klausimu? „Ar tarp kuriančių žmonių…“ kažką turėjo reikšti?

Rekomenduojami video