2024/04/23

 

SPRAUSTINIAI POLIAI: KODĖL VERTA PASVARSTYTI APIE TOKĮ PASIRINKIMĄ?

Įrengti pastato pamatus ne visada pavyksta taip greitai kaip norėtųsi, todėl tuomet, kai siekiama, kad darbų eiga būtų kiek įmanoma spartesnė, palanku pasidomėti, kokios galimybės galėtų tą užtikrinti. Pamatų tipų yra ganėtinai daug, tad gana dažnu klausimu tampa tai, kokie jų galėtų geriausiai pasiteisinti. Dėl tam tikrų priežasčių tam tikros galimybės gali būti pritaikomos tikrai ne visada, tačiau tenka pastebėti, kad spraustiniai poliai pasiteisina tikrai dažnose situacijose. Toks pasirinkimas pastaruoju metu sulaukia iš tiesų nemažo susidomėjimo, todėl palanku apžvelgti pagrindinius šio sprendimo privalumus.

Užtikrinama tvirtesnė pastato konstrukcija

Turbūt nereikia net sakyti, kad pamatai yra viena svarbiausių kiekvieno pastato dalių, nuo kurios priklauso konstrukcijos tvirtumas, todėl svarbu pasirūpinti, kad ji būtų pakankamai stabili ir atlaikanti dideles apkrovas. Spraustinių polių pasirinkimas visuomet gali būti vienas geriausių sprendimų – tokie pamatai atlaiko net itin masyvius pastatus, taigi, visai nesvarbu, koks statinys yra planuojamas, tikėtina, kad poliniai pamatai galės užtikrinti geriausią rezultatą.

Taupiau naudojamos medžiagos

Renkantis tam tikrą pamatų tipą neretai yra keliamas klausimas, kokio kiekio medžiagų pareikalaus jų įrengimas, ir gana dažnai yra siekiama, kad jos būtų naudojamos kiek įmanoma taupiau. Speciali spraustinių pamatų įrengimo technologija suteikia galimybę sutaupyti maždaug 40 procentų armatūros bei betono, todėl tokia galimybė finansiškai yra naudingesnė nei kiti galimi sprendimai.

Sparčiau atliekami darbai

Statybų darbai gana dažnais atvejais užsitęsia gerokai ilgiau nei norėtųsi ar buvo planuota, tad visada yra palanku ieškoti tokių sprendimų, kurie leistų paspartinti statybų eigą. Pamatų įrengimas tikrai dažnais atvejais pernelyg užsitęsia, tad prieš nusprendžiant, kokius pamatus vertėtų pasirinkti, galima atkreipti dėmesį į tai, kiek laiko truks jų įrengimas. Žinoma, patiems tą numatyti gali būti gana sudėtinga, tačiau pasitarę su specialistais tikrai galėsite priimti pačius palankiausius sprendimus.

Didesnės pritaikymo galimybės

Spraustiniai poliai – tai toks pamatų tipas, kuris gali būti pritaikomas esant įvairioms nepalankioms aplinkybėms. Tam tikrose situacijose gali būti konstatuojama, kad vieno ar kito tipo pamatai negali būti įrengiami, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad tose vietovėse negalima planuoti jokių statybų darbų – paprasčiausiai renkantis tam tikras technologijas gali tekti pakoreguoti planus.

Mažesnė pamatų įrengimo kaina

Spraustiniai poliai džiugina ir tuo, kad jų įrengimo kaina įprastai yra mažesnė nei kitų galimų pasirinkimų, todėl tai padeda sutaupyti pinigų. Mažesnėms išlaidoms įtakos turi labai įvairūs veiksniai: sunaudojamas medžiagų kiekis (spraustiniams poliams jų reikia mažiau), darbų sudėtingumas bei trukmė, ir t.t. Nors spraustinių polių įrengimas yra atliekamas taikant tikrai modernias technologijas, tačiau neverta nerimauti, kad tokia galimybė bus pernelyg brangi – praktika rodo, kad būtent tokio tipo pamatų įrengimas yra vienas pigiausių.

Rsprendimai.lt inf.

Užs. Nr.928

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video