2024/03/29

 

PRISTATĖ SOCIALINĖS PAGALBOS ALTERNATYVĄ – SENJORŲ PROGRAMĄ

Senjorų programos vadovė Rugilė Bitautaitė (trečia iš kairės) ir koordinatorė regionams Reda Kneizevičienė (ketvirta iš kairės) po šios programos pristatymo Savivaldybėje su rajono vadovais ir kitais specialistais. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Liepos 2 dieną Savivaldybėje rajono vadovams, socialiniams darbuotojams ir bendruomenių atstovams pristatyta Senjoro programa, kurią vykdo VšĮ Nacionalinis socialinės integracijos institutas.

Darbo patirtį perteikė šios programos vadovė Rugilė Bitautaitė ir koordinatorė regionams Reda Kneizevičienė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

R. Bitautaitė ir R. Kneizevičienė papasakojo, kad Senjorų programa jau vykdoma porą metų. Yra teikiamos socialinės priežiūros, pagalbos į namus paslaugos. Taip pat dienos socialinė globa ir integrali pagalba asmens namuose.

Be to, svarbu ir senyvo, neįgalių žmonių socializacija – bendravimas su artimaisiais, renginių lankymas, sportavimas. Šiuos dalykus gali padėti įgyvendinti socialinių darbuotojų padėjėjai, savanoriai.
Kauno mieste ji veikia pusantrų metų viešųjų pirkimų iš Savivaldybės būdu, o Vilniaus mieste į juos kreipiasi žmonės privačiai ir sudaromos su jais paslaugų teikimo sutartys. Patirties jie turi ir kaimiškuose rajonuose, pvz., Zarasuose.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video