2024/03/28

 

PYRAGIAI – VĖL OFICIALUS PAPLŪDIMYS

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras informuoja, kad vanduo Pyragių ežere atitinka mikrobiologinius higienos reikalavimus. Tuo tarpu Lėvens maudykloje, birželio 8 d. tyrimo duomenimis, nustatytas 1,9 karto didesnis žarninių enterokokų kolonijas sudarančių vienetų skaičius 100 ml vandens. Autorės nuotrauka

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras informuoja, kad vanduo Pyragių ežere atitinka mikrobiologinius higienos reikalavimus. Tuo tarpu Lėvens maudykloje, birželio 8 d. tyrimo duomenimis, nustatytas 1,9 karto didesnis žarninių enterokokų kolonijas sudarančių vienetų skaičius 100 ml vandens.
Autorės nuotraukos

Nuo birželio 1 dienos visoje Lietuvoje oficialiai paskelbtas maudymosi sezonas. Kupiškio seniūnijoje, be marių poilsiavietės Aukštupėnuose, šiemet viešo paplūdimio statusą gavo Pyragių (Indubo) ežero maudykla. Ten įrengtos filmavimo kameros, dirba pakrantės priežiūros darbuotojai, pastatytas biotualetas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Šunys ir žalias vanduo

Turbūt nieko apie Kupiškį nežinantis iš svetur atvykęs žmogus, važiuodamas miesto teritorija Pyragių link, iš aktyvaus judėjimo pėsčiųjų taku atspėtų, kad kažkur netoli yra populiari maudymosi vieta. Pėsčiųjų taku, kas tik gali, dideli ir maži eina, vedasi dviratį ar lekia elektriniais paspirtukais – visi skuba prie Pyragių ežero.

Atvažiavę prie ežero, poilsiautojų bruzdesyje pakalbinome keletą kupiškėnių. Viena jų – Janina Juknienė. Prie Pyragių ežero ji su anūkais atvyksta kiekvieną vasarą.

Janina Juknienė su anūkais Kazimieru ir Paulina. Pyragių ežere, Janinos manymu, maudytis saugiau.

„Manau, kad ežero vanduo švarus. Žmonės atsakingi, jau seniai žino, kad maudytis su šampūnu viešuose vandenyse negalima. Vandens tyrimų rezultatų nežinau, bet jei šis telkinys būtų užterštas, pajaustų tai mūsų oda, pasigautume kokią alergiją, grybelį.

Man prie Pyragių ežero jaukiau nei prie marių, o ir anūkams čia patinka labiau. Čia maudytis mums saugu. Nesame pastebėję prie ežero girtų chuliganų. Vakare gal jie išlenda?“ – mąstė moteris.

Plačiau skaitykite birželio 20 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Atvarau kada noriu, ir nakti maidaus man vienodai to bardausko kažkokie nurodymai…

  • Sveikinimai. Dabar ir Pyragiuose rytą iki 10 val maudytis draudžiama. Ačiū mere ir Co.

Rekomenduojami video