2024/04/23

 

VYRIAUSYBĖ PRATĘSĖ KARANTINĄ IKI BIRŽELIO 16 DIENOS

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė pratęsti karantiną iki birželio 16 dienos.

Viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų darbo laikas prailgintas nuo 8 iki 23 valandos (buvo iki 22 valandos).

Nuo birželio 1 iki birželio 15 dienos kultūros, pramogų, sporto ar kiti renginiai organizuojami ir vykdomi tik atvirose erdvėse, kai renginio metu neišlipama iš automobilio, arba atvirose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau kaip 300 žiūrovų ir užtikrinamas ne mažesnis nei 1 m atstumas tarp žiūrovų. Uždarose erdvėse renginiai galės vykti, kai renginyje dalyvauja ne daugiau kaip 100 žiūrovų.

Nuo birželio 16 dienos renginiai organizuojami ir vykdomi tik atvirose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau kaip 500 žiūrovų ir užtikrinamas ne mažesnis nei 1 m atstumas tarp žiūrovų. Uždarose erdvėse renginiai galės vykti, kai renginyje dalyvauja ne daugiau kaip 150 žiūrovų.

Asmenims, vyresniems nei 6 metų, veido kaukės ir toliau bus privalomos turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, renginiuose, viešojo transporto įlaipinimo vietose ir viešajame transporte. Taip pat viešose uždarose erdvėse, išskyrus tuos atvejus, kai jie valgo ir geria viešojo maitinimo organizavimo vietose, sportuoja, lankosi baseine ar pirtyje.

Vis dar draudžiamas lankymas stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, skirtose senyvo amžiaus ir neįgaliems asmenims.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad bus svarstoma nuo birželio 16 dienos atšaukti karantiną Lietuvoje.

„Noriu priminti, kad ministerijos su Vyriausybės kanceliarija teiktų siūlymus, jeigu reikalingi tam tikros ūkinės veiklos suvaržymai, kurie yra nenumatyti karantino įstatyme. Arba daryti įstatymo pataisas, arba, jeigu viskas gerai, būtų galima svarstyti galimybę birželio 16 dieną karantiną atšaukti, nes tai susiję ir su sienų kontrole.

Bet galbūt iki to laikotarpio turėsime valstybių vis daugiau ir daugiau, kur epidemiologinė situacija yra analogiška ar panaši kaip Baltijos valstybėse, ir nebeliks prasmės turėti tokio režimo ir sienų kontrolės“, – Vyriausybės posėdyje sakė S. Skvernelis.

„Tą reikėtų pasvarstyti ir iki to laiko turėti sprendimą, nes tos priemonės, kurios dabar įvedamos yra, jau yra labai ribotos ir susijusios su konkrečiais dalykais, kurie įprastiniam mūsų gyvenimui darys įtaką minimaliai“, – pridūrė jis.

 

ELTA

 

Vilės Leščinskienės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video